18/08/2017

UTIL by Emilia Baciu: Sprancenele partea II-a

Importanta Sprancenelor

Sprancenele au un rol deosebit de important in armonia si simetria fetei. Este de asemenea si singurul loc de pe fata unde putem “umbla” mai usor si il putem modifica dupa cum dorim. Daca la barbati sprancenele exprima forta si vitalitate, la femei ele au rolul de a sublinia expresivitatea ochilor, de a

aduce lumina si tinerete precum si  armonie chipului. Dar daca, tot incercand sa le modifici, le strici si nu isi mai revin? Forma neclara sau lipsa totala ori partiala a sprancenelor ne schimba simetria  fetei si ne adauga cativa ani buni pe fata.

De ce nu mai am sprancene ?

Cu exceptia cazurilor de pierdere a sprancenelor datorita unor boli sau chimioterapiei, schimbarea in rau a formei sprancenelor se produce de cele mai multe ori prin “mijloace mecanice” si din pacate in timp, iar noi sesizam acest lucru… prea tarziu!

Cum putem modifica in rau forma sprancenelor? Pensandu-le prea devreme, pensandu-le exagerat de des sau foarte subtire. Si paradoxal, toate acestea facute cu intentia de a avea sprancene mai frumoase!

Ce-i de facut in aceste cazuri?

Sunt multe cazuri cand sprancenele cresc neregulat, sunt intrerupte sau alteori lipsesc partial sau integral. Colorarea lor cu creionul dermatograf este o solutie pe termen scurt, de cele mai multe ori inestetica, ne-naturala si obositoare. Tatuarea sprancenelor este cam singura solutie de incredere si durata in acest caz.

Ce este tatuajul la sprancene?

Folosit cu mare succes in cosmetica, este o metoda  de tatuare a pielii cu pigmenti cosmetici medicali care, printr-o tehnica speciala, sunt introdusi instraturile superioare ale pielii unde raman o perioada de timp.

Avand la dispozitie o gama de culori creata special pentru sprancene tatuate si cu o tehnica de pigmentare ce imita firul de par, spranceana va capata forma dorita.

Am sau nu nevoie de un tatuaj la sprancene?

Verifica daca se potriveste cel putin unul din cazurile de mai jos pentru sprancenele tale:

• daca au devenit prea Rare sau prea Scurte

• daca forma lor nu mai este cea pe care ti-o doresti

• daca sunt inegale sau au parti care lipsesc

• daca au fost pierdute integral din motive de sanatate sau accident

• daca sunt afectate de semne sau cicatrici

• daca sunt foarte putin vizibile

• daca te-ai saturat sa le tot desenezi in fiecare zi

• daca nu mai ai timp, nici rabdare, ori ai inaintat in varsta

• daca esti sportiva, proaspata mamica sau doar foarte ocupata

• daca vrei sa arati bine de dimineata devreme pana seara tarziu

Asteptarile tale in privinta rezultatului trebuie sa fie realiste. Tatuajul la sprancene nu este  un simplu moft ci este o modalitate de a rezolva o problema de estetica, de ati face viata de zi cu zi  mai usoara si uneori de ati recapata increderea in tine.

Care sunt avantajele acestei proceduri?

Niste sprancene tatuate semipermanent le da firelor de par ocazia sa se “odihneasca” pana la 3-5 ani, timp in care au sansa sa se repare. Conturul noilor sprancene te va ghida cum sa le pastrezi forma, transformandu-se

intr-un adevarat “sablon”. Dupa tatuarea sprancenelor, tot ce ai de facut este doar sa pensezi ce este in afara tatuajului.

Cum decurge o sedinta pentru un tatuaj la sprancene?

Odata hotararea luata, programeaza o intalnire cu cosmeticianul acreditat si spune-i asteptarile tale si de ce vrei sprancene tatuate. Va fi o mica discutie despre intentia ta, stilul de viata si necesitatile pe care le ai, cateva intrebari despre starea de sanatate. Vei primii informatii despre metoda de lucru, aparatura folosita, masurile de sterilizare si igiena, despre cum sa ingrijesti aceste sprancene tatuate… apoi va fi analizat tonul pielii tale, nuanta parului si se va alege de comun acord cea mai potrivita culoare. Conceperea formei va tine cont de simetria faciala si de celelalte repere specifice esteticii.

… in continuare se  trece la simularea prin desen, cu creionul, direct pe spranceana, pana cand se obtine o forma care sa fie pe placul tau si al cosmeticienei. Doar dupa ce se gaseste forma cea mai potrivita si doar cu acordul tau se trece la tatuarea sprancenelor, dar nu inainte de aplicarea anesteziei externe pe piele  daca este cazul la plecare vei primi instructiuni despre ingrijirea noilor sprancene tatuate cu  o crema speciala  pe baza de antibiotic pentru acasa pe care o vei aplica in zona sprancenelor.

…sterilizare:

acul folosit  trebuie sa fie de unica folosinta  conform tipului tau de sprancene (cu un ac, cu doua, cinci  ace ,ace in cerc sau paralele)si este desigilat chiar de catre tine, ustensilele sunt sterilizate in cuva sterilizatoare  conform legilor in vigoare iar tie ti se prezinta proba sterilizarii si la cerere se poate repeta sterilizarea in prezenta ta.

…pigmenti:

se folosesc doar  pigmenti cosmetici medicali produsi  in Germania, cei mai scumpi dar si cei mai calitativi si siguri din Europa, testati dermatologic si alergologic. Pigmentii folositi de noi sunt testati antialergic, antiseptic si sunt fabricati cu respectarea Normelor Europene 93/04 EWG si supusi examenului de siguranta.

Toate echipamentele trebuie  pastrate dupa cele mai stricte norme sanitare.

Urmareste si saptamana viitoare rubrica Util pentru a citi si  partea III-a .

SURSA FOTO: WWW.DANYSTUDIO.RO

BIBLIOGRAFIE: FRUMUSETE LA MINUT  - RONA BERG

BECOMING AN  EXPERT MAKE-UP ARTIST -STEFANO ANSELMO, COSMETICA stiinta, arta, frumusete  Editura medicala Bucuresti 1980 – Ludmila Cosmovici, Elena Samborschi, L. Zisu

Cosmetician&make-up artist  Emilia Baciu,

salon DANY STUDIO- Bistrita www.danystudio.ro