Voluntarii Clubului Lions adună fonduri pentru vârstnici!

Începând cu anul 2005 Clubul Lions Bistrița, club membru al Lions Clubs International ! cea mai mare organizație de voluntariat din lume ! a inițiat acțiunea „Noi ajutăm vârstnicii”, acțiune care constă în strângerea de fonduri pentru cumpărarea de alimente de bază care sunt dăruite de către membri clubului, sub formă de pachete în preajma sărbătorilor de iarnă, vârstnicilor singuri si cu stare financiară precară din comunitatea bistrițeană, comunitate la construirea si dezvoltarea căruia au contribuit.

În decursul celor șapte ani de când a fost inițiată această acțiune Clubul Lions Bistrița a distribuit aproximativ 40 de pachete anual pentru persoane vârstnice singure din orașul Bistrița.

Poate cunoastem cu toții o persoană vârstnică, acasă, în familie sau în vecini. Poate este bunica sau bunicul, mătusa sau unchiul, vecina sau vecinul care atunci când eram mici ne-a ingrijit si ne-a dojenit iar mai târziu, ne-a dăruit din înțelepciunea sa, înțelepciune care ne-a ajutat să fim ceea ce suntem acum.

Însă timpul le schimbă pe toate, iar noi, fie ne-am dedicat familiei, fie ne-am dedicat carierei si am început să-i uităm sau să-i neglijăn pe cei care ne-au învățat primi pasi în viață. Mai tragic este faptul că unii dintre ei au rămas SINGURI! Dar niciodată nu este prea târziu. Acum putem să le răsplătim ajutorul pe care ni l-au dat cândva, făcând o mică donație pentru a-i ajuta în aceste vremuri grele. Chiar dacă gestul nostru presupune unele sacrificii, trebuie să dăm dovadă de generozitate si acum, în preajma sărbătorilor de iarnă să le fim acestor oameni un umăr de sprijin si să le descrețim puțin frunțile colindîndu-i cu un mic cadou.

Considerând că fiecare dintre noi avem datoria de a da dovadă de responsabilitate socială indiferent de forma prin care acționăm, vă rog să fiți alături de noi în această acțiune. Acțiunea de colectare de fonduri va avea loc luni, 05.12.2011, între orele 14:00 și 18:00 și marți, 06.12.2011 între orele 10:00 și 18:00, în fața restaurantului Central (Piața Centrală).

De asemenea se pot face donații direct în contul Clubului Lions Bistrița, RO11BTRL00601205263595XX deschis la Banca Transilvania Bistrița cu specificația ”Noi
ajutăm varstnicii„.

Leave a comment