PITZI ONLINE: Sunt nemultumita …

Cateva materiale aparute in presa locala, m-a facut sa iau atitudine si sa imi spun si eu punctul de vedere. Punctul de vedere al unei pitzi.  De ieri s-a deschis, oficial, oraselul copiilor, pe pietonalul Liviu Rebreanu. Bineinteles ca, a fost de fata primarul Ovidiu Cretu si ca lui i-a venit sarcina de a da lumina oraselului.

Agitatie multa, luminite colorate, patinoar, copii fascinati de tot ce se intampla in jurul lor, autoritati si presa. Aceasta a fost, in mare, atmosfera de ieri de pe pietonalul Bistritei. Insa, dincolo de atmosfera minunata care ne anunta ca vin sarbatorile, probabil ca multi dintre bistriteni sunt nemultumiti de actualul orasel al copiilor. Eu, cel putin, sunt. Si fiindca sunt cetatean al Bistritei am dreptul sa imi spun parerea. Sunt nemultumita pentru ca patinoarul si-a schimbat locatia. Sunt nemultumita pentru ca sunt aceleasi instalatii vechi de ani de zile, reparate si puse din nou. Sunt nemultumita ca desi se vrea un oras european, oraselul copiilor arata ca la tara, ca intr-un sat, fara bun-gust, instalatiile fiind imprastiate si aranjate fara noima. Sunt aceleasi “accesorii” (nici nu stiu cum sa le spun) ca in anii trecuti… sunt vechi si ruginite… Dar, recunosc, chiar si asa, te cuprinde feeria de sarbatori si te bucuri, fara sa vrei, cand ii vezi pe cei mici fericiti si cuprinsi de spiritul  magic al sarbatorilor de iarna.

As vrea sa avem un orasel al copiilor cum e in Mures sau in Cluj, in orice caz, ceva care sa semene ca suntem un oras european. Oricum, decat deloc, si asa e bine, ne conformam pentru ca nu avem ce face, lasam autoritatile sa faca, pentru ca stiu ce fac.

Alina Moldovan

Join the Conversation

6 Comments

 1. asa  este .  multe prostii face Primarul[si nu numai el]  ……..am vrea sa avem multe .  ne-a  promis multe si marunte [s-a dat cu caramida in piept la alegeri] …………si s-a ales praful de toate . Si eu am un copil mic  si mi-ar placea  sa-l duc si eu prin oras ………dar ce sa vada ?????  Pacat !!!  s-au facut doar Sensuri giratorii [sa  se mareasca  viteza  prin oras] sa moara  oameni  nevinovati [ptr. care nu plateste nimeni  si alei pietruite prin oras ………..atit !!!  ….a  si blocuri izolate [ptr. cine trebuie]  pe banii nostri !!!   inca odata   pacat !!! 
  P.S   sa nu credeti ca eu nu ma pot bucura de sarbatori ca nu sint unele si altele………nici vorba !!!  Familia si copilul  daca sint sanatosi……………..e cea mai mare bucurie a  mea !!! va  salut !! 

  1. Aici aveti dreptate, cand ai pe cei dragi aproape si sunt sanatosi….e cea mai mare bucurie de la viata!!!

 2. ” câteva materiale” .. ele adică, “m-au” făcut să iau.. bla bla.. 

  ..asta este, că te plângi, că nu te plângi, nimeni nu te va băga în seamă.. ca ÅŸi cetățean vorbind..  ştii cum, dacă eÅŸti sănătos ÅŸi împlinit sufleteÅŸte, ignori aceste imperfecțiuni. Pentru ce să-ți complici existența cu absurdități ÅŸi inutilități ca astea, e clar că pe toți cei care ar putea face Ceva pentru Comunitate [ÅŸi nu pentru bunăstarea lor materială], îi doare fix în cot de părerea ÅŸi necazul tău sau al altuia..

  ..fapt care demonstrează ÅŸi concluzia ta, te resemnezi ÅŸi complaci în situație fiindcă ÅŸtii că nu se remediază absolut nimic.. AÅŸadar, rezultă că articolul ăsta e fix degeaba ÅŸi nu-ÅŸi avea rostul.. :) 

  1. Si daca ne resemnam si ne complacem in situatie trebuie sa tacem si nu ne mai spunem punctul de vedere?

  2. Complicându-ți existența cu preocupări de genul, nu ajungi nicăieri. Mai bine ți-o complici cu ideologii filozofice sau studii asupra anumitor pasiuni [:D], eÅŸti mai câştigat intelectual. Oricum nenorociții din administrație nu vor face nimic impresionant, decât strict pentru imaginea lor ÅŸi să vadă lumea câtă “solicitudine” manifestă.. 

Leave a comment