Dorin Dobra propune ca pensionarii care locuiesc la oraș să își cumpere locuințe la țară

Liberalul Dorin Dobra a declarat astăzi, într-o conferință de presă că are o propunere pe care vrea să o prezinte atât în fața opiniei publice, cât mai ales candidatului pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud – Radu Moldovan.

“Plecând de la două premise extrem de simple, prima fiind aceea că în zona de câmpie există extrem de multe case nelocuite, părăsite, iar cea de-a doua e că în acest oraș, în acest moment există cel puțin câteva sute de familii de pensionari înainte de vârstă, care stau acasă și în afară de preocuparea de a își plăti facturile, utilitățile și abonamentul la televizor nu au altă grijă pe lumea asta mai mare. Banii nu le mai ajung, pensiile nu le mai ajung și din acest punct de vedere se va crea un segmet de populație extrem de vulnerabil. Din acest motiv am să îi propun lui Radu Moldovan un proiect deodată liberal și deodată social – inventarierea din prima zi a preluării funcției de președinte al CJ BN a tuturor caselor părăsite sau disponibile la vânzare din acest județ. În aceeași zi, printr-o pârghie pe care o are la îndemână, Primăriile Bistrița, Beclean, Năsăud și Sângeorz-Băi vor trebui să preia datele cetățenilor care ar dori să plece printr-un schimb la țară …” a declarat Dorin Dobra.

Adică, Dobra va propune ca oamenii care locuiesc la oraș și ar vrea să se mute la țară, să își vândă apartamentele și să își cumpere case la țară.

Dorin Dobra este de părere că în acest fel “s-ar crea un flux economic evident, iar localitățile de la țară ar primi viață. Eu cred că un astfel de proiect merită atenția tuturor. “

Join the Conversation

7 Comments

 1. Prieteni …….eu sint Raul , dar ceea ce vad si aud  in aceste zile de mari transformari  si in tara si in UE  ma ingrozesc.  Acest domn Dobra nu stie pe ce lume traieste .  Batrini de  80 de ani sa se  mute la tara si sa faca ce ?????  batrini bolnavi si cu pensii de 3-400  de roni sa se mult la tar ……??????  astia  sint dusi rau ….la vale !!!!! 
  Si de  ce sa-l condamn asa de rau pe el , cind insusi  dl. Tariceanu [seful acestui domn] in anul 2007 cind criza  inflorea in Romania ………el recomanda romanilor ce ????  ghiciti ce ?????  Sa -si cumpere  case in America si sa se multe acolo . Bravo dl. Dobra …..bravo,  indemnati ca oamenii batrani sa se duca la tara !!!!  Dra  de ce nu mergeti dsv. ?????
  Cu toate ca  in unele emisiuni  de la noi din oras la vcare am discutat cu  dvs.  imi pareati simpatic si , si dvs.  mi-ati adresat cuvinte frumoase  ……..acum nu pot  decit sa va spun RUSINE !!!!  de  3 ori RUSINE !!!!!
  Din aceasta declaratie mi-ati spulberat si orice urma de  incredere ce o aveam in dvs. !! Pacat !!!

 2. Intr-adevar… localitatile de la tara ar “primii viata” de la bietii pensionari de  80 de ani. Parca il vad pe bunicul, sau tatal, celui care a venit cu propunerea la cules de malai sau la coada plugului, arand pamantul.

 3. Eu in respect pentru  batranii acestei tari   nu faceam aceste declaratii .  nu stiu de ce dar se da cel mai mult in ei . Le taiem pensiile, i omoram cu zilele in spitale ….i  marginalizam  ca  acum sa-i deportam la  sate ……din apartamentele lor din oras . Poate le vrea  dl.Dobra sa faca  investitii imobiliare ???cine stie .  cind vor ajunge la putere poate va face o lege in acest sens ca sa-i oblige  pe batrini cu deportarea . oare unde am mai vazut asta , acum ceva zeci de ani in urma ???????? nu pot sa cred ce am citit si am auzit in aceasta dupamiaza ,  vom trai clipe grele . 

 4. Da, daca Romania era o alta tara, cu infrastructura de apa, canal, comunicatii, sanatate, si toate cele necesare unei vieti normale pusa la punct la nivelul secolului 21, era o propunere cat se poate de corecta. Dar in conditiile in care in mediul rural se traieste inca in secolul 19, nu mi se pare decat o condamnare la moarte. Asa cum exista o Europa cu doua viteze, asa exista si o Romanie care traieste in doua sau chiar trei secole diferite. Nu putem face o asemenea propunere pentru ca, in acest moment, ea nu este fezabila! Asta s-ar putea propune, eventual, in Germania! Dar aici……

 5. Este incredibil!! un om ca acest DOBRA , care nu stie nimic din ceea ce inseamna satul romanesc acum,sa-si dea cu parerea!!..numai asa , cu astfel de oameni,vom pierde alegerile!!Sper ca ,cat mai repede,oameni ca el si ca MUTHI sa fie eliminati din politica!! intineaza tot ceea ce inseamna incredere in valorile poporului si a generatiei tinere! RUSINE!!

Leave a comment