25/09/2017

Primăria Bistriţa vrea să amenajeze noi staţii de autobuz în oraş

Pentru a asigura transportul bistriţenilor în interiorul oraşului, cu mijloace de transport în comun, Primăria Bistriţa a organizat în anul 2009 o licitaţie publică în urma căreia s-a stabilit că firma Transmixt se va ocupa de acest lucru. Contractul încheiat între Primăria Bistriţa şi Transmixt are o durată de 6 ani, perioadă în care această firmă asigură transportul pe raza municipiului şi a localităţilor componente.

La ora actuală, autobuzele Transmixt circulă pe 14 rute, existând circa 180 de staţii în care acestea opresc în funcţie de traseul lor.

Transmixt a solicitat municipalităţii ca începând cu anul 2012 să se înfiinţeze şi alte staţii, întrucât, bistriţenii cer acest lucru. Până acum au mai fost operate modificări în graficul de transport în scopul optimizării circulaţiei şi a activităţii de transport public local, în concordanţă cu nevoile de transport ale cetăţenilor.

Astfel, pentru anul viitor se propune înfiinţare a 16 noi staţii de oprire, dar şi eliminarea unor staţii sau modificarea amplasamentului altora.

Staţii noi sunt propuse a fi înfiinţate pe strada Simion Bărnuţiu, în mai multe puncte din cartierul Unirea, în cartierul Ghinda, pe strada Ion Raţiu sau pe strada Valea Budacului.

Consilierii locali care se vor reuni joi într-o şedinţă ordinară vor trebui să decidă dacă sunt de acord cu acest proiect de hotărâre sau nu.

Sursa foto: www.transmixtbn.ro