Alin Seserman (PD-L) îi dă replică lui Daniel Suciu (PSD)

Ca urmare a unui editorial semnat de social democratul Daniel Suciu și apărut în presa locală, în care se făcea referire la consilierul local Alin Seserman, acesta a remis redacției un drept la replică pe care îl redăm integral.

Am observat că punctele mele de vedere sunt „analizate” cu atenție de membrii USL. Am sesizat însă că nu infirmă ce spun și asta este un lucru bun. Criticile veneau din partea unui coleg liberal care îmi transmitea aprecieri, mai ales că la ei mă refeream, însa acum a apărut un fel de replică din partea consilierului PSD Daniel Suciu.

Ca o paranteză, Dorin Dobra, scria mai bine. Am înțeles că în mod repetat îmi pronunța numele, în conferințe de presă, la televiziuni, prin urmare o să fac câteva precizări. Nu am de gând să revin atat de des cât își dorește el. Totuși se pune întrebarea de ce îmi pronunță atât de des numele dacă  mă consideră un simplu consilier promițător.

Eu sunt angajat de 15 ani, iar de 12 ani sunt și consilier municipal. Averea pe care o dețin este compusă dintr-un teren de 7 ari aflat pe strada Soarelui, un apartament cu 3 camere pe strada Ursului cumpărat cu credit  ipotecar, de altfel am declaratie de avere facută public. Societatea la care lucrez funcționează din 1993 și conform autorului a făcut o mega afacere în Șieuț. O să se supere autorul pe mine fiindcă el cu o astfel de știre senzațională ar fi umplut o conferință de presă. E vorba de un super business în valoare de … 9.000 de euro.

Societatea a prestat o lucrare de valoarea respectiva în 2007 și deși n-a fost platită de 4 ani de zile, rămâne preocuparea preferată a lui Suciu. Mai mult, interesându-se la Finanțe (că asta scrie în fișa postului la angajații PSD) a constatat, cu surprindere, că societatea nu a încasat nici un leu până anul acesta. În urma cu câteva luni sumele au fost direct încasate de Finanțele publice pentru impozitele, taxele și TVA la statul român pe care societatea le datora, prin măsura de compensare.

O să-i stric a doua conferință de presă. O altă știre senzatională a lui Suciu e că pe timp de criza unele societăți, ca noi de exemplu (care funcționăm de 20 de ani) nu-și plătesc impozitele la timp.  Noi care lucrăm cinstit, plătim la stat. Cu întârziere câteodată, dar plătim. Acum îl anunț că nu avem datorii deloc și salariul lui este în siguranță. Sigur el care nu a plătit niciodată nimic la stat, ci doar încasează bani lunar de la stat, e îndreptățit să vorbească.
Suciu a spus ca n-a înțeles nimic din articolul meu precedent.

Spun asta în speranța că va înțelege ca 9.000 de euro nu este profit pentru societate. Daniele din acei bani s-au plătit materiale, manopera, ingineri, transport, schela, utilaje, contabilitatea, chiria pentru sediu, impozitele, iar o parte e TVA. Poate a rămas și profit pentru 2 asociați.
În privat sunt responsabilități. Ai taxe, protecția muncii, presa e cu ochii pe tine( daca un angajat de-al nostru s-ar fi lovit la un deget ai mai fi tinut o conferință de presă). Nu-ți recomand. Mai bine angajat la sediu PSD. Sunt curios dacă ai incheiat protocoalele de formare a alianței de stanga-dreapta din fiecare comună. Nu ai mers pe banii noștri, nu? Nici cu mașina statului bănuiesc.

Te anunț că de cand suntem la guvernare pe lânga indemnizația de consilier, relația mea cu statul este dacă îmi plătesc sau nu, impozitele la timp. Dar dacă ești pasionat de contracte cu statul, Primăria are o listă foarte lungă de parteneri și o să-i cunoști anul viitor. Pe unii ii cunoști bine. N-am înțeles care este legătura între Consiliul Local Bistrita și Șieuț, însă data viitoare îți dau detalii despre relația de afaceri dintre Primăria Bistrița și consilieri locali Bistrița. Cred ca te intereseaza, fiindca e vorba de contracte de 1 milion de euro in fiecare an, iar voi intre voi, va bucurati cand mai apare ceva de proprii colegii.

Eu nu datorez nimic statului roman, fiindca in toti acesti ani daca statul mi-a dat un leu, eu i-am dat inapoi 3 lei. Insa tu care ai 2 contracte cu statul in valoare din care ai incasat peste  9.000 de euro  nu poti da lectii. Poate ca un mic sau mare contribuabil poate, dar tu nu poti. Nu stiu daca statul sau cetatenii au castigat ceva de pe urma prestatiei tale pentru banii respectivi. Poate imi spui unde pot citi raportul tau de activitate. Al meu este pe site-ul Primariei.
Mai interesant ar fi daca ne-ai spune reteta prin care un bugetar, cum ar fi un sef de filiala PSD, in perioada de criza economica, si fiind in opozitie, si-a construit 2 vile de sute de mii de euro. Imi imaginez cum ar fi la guvernare.

Stiu ca modelul vostru este „Nastase 4 case”. Daca tot veni vorba stii ca maine este o zi importanta pentru cei care cred in democratie si dreptate? In caz ca verdictul nu va convine, unde tineti mitingul? La Piata Universitatii ar fi tare de tot. Ca Ponta asa intelege independenta justitiei. V-a facut o demonstratie la Casa de Cultura Bistrita.

Maine e sedinta de consiliu local. Ma intrebam daca ati platit chirie pentru sala la Casa de Cultura fiindca Ponta, ieri la televiziunea lui Voiculescu a propus din nou reducerea cheltuielilor cu 50% cu bunuri si servicii la toate institutiile si poate recomanzi unui coleg de-al tau sa propuna si la noi. Am vazut ca imbratisezi subiectul, insa te avertizez ca luna trecuta au votat cresterea lor cu 11%. Poate faci propunerea la consiliu judetean.

Ai zis ca sunt  „promitator consilier”. Activitatea mea si proiectele mele au fost deja evaluate de Institutul de Politici Publice, iar raportul, ti-l recomand. Colegilor tai care in  2 mandate n-au propus nimic, ce sintagma folosesti? Tie cum ti-ai spune?

Am inteles ca problema ta in Consiliul Judetean este un panou luminos, indicatoarele rutiere si sustinerea artistilor plastici (problemele culturale nu-ti plac, asa-i?). Strutii din oras te deranjeaza? Stii cat au costat? Km acela de drum de care vorbesti cate poduri are? E lat de 6 metri sau de 9 m? Are trotuare? E cu 2 benzi de circulatie sau cu 4 ? Sau e la fel ca cel de pe strada Compozitorilor care costa ceva mai mult?

La conducerea PSD ramaneti aceeasi echipa de conducere, nu? Am auzit ceva in legatura cu un eventual esec in alegeri. Sper ca e un zvon si veti ramane aceeasi formula, ca de  cand conduceti voi PSD-ul, am castigat toate cele 6 randuri de alegeri judetene.
Inca un lucru. Cand ai incercat sa devii ziarist in 2004 ai scris un articol care are urmatorul titlu: „La PSD coruptia e la ea acasa„. E bun articolul? Ca nu l-am citit.

Alin Seserman

Leave a comment