Reabilitarea Colegiului Național Andrei Mureșanu a ajuns la final

Primăria municipiului Bistrița anunță finalizarea lucrărilor de modernizare și reabilitarea a Colegiului Național Andrei Mureșanu.

Proiectul intitulat „Consolidarea și modernizarea Corpului A (Clădirea veche) Colegiul National Andrei Mureșanu, Municipiul Bistrița” a avut o valoare de 8, 3 milioane de lei și este finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Regional, având ca obiectiv general îmbunătațirea calității infrastructurii educaționale și a dotărilor școlare ale Colegiului Național „Andrei Mureșanu”.

Lucrările de modernizare au început în luna martie a anului trecut, iar acum, acestea au ajuns la final. Lucrările au vizat reabilitarea structurală și consolidarea clădirii, reabilitarea arhitecturală prin păstrarea motivelor arhitectonice de epocă. De asemenea, s-au modernizat instalațiile electrice, sanitare și de încălzire prin utilizarea materialelor de calitate la standarde europene. Totodată, s-au instalat servoscări cu platformă pentru cărucior, în vederea facilitării accesului persoanelor cu deficiențe motorii.

Laboratoarele de informatică, de fizică, de chimie vor fi dotate cu echipamente IT și de specialitate, iar sala de sport cu dotările aferente.

Valoarea totală a lucrărilor de execuție din cadrul proiectului este de 4,8 milioane de lei, din care: 98% este finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională și bugetul de stat, iar 2% din bugetul local.

Sursa: www.primariabistrita.ro/portal

Leave a comment