FOTO: La târgul de Crăciun, primarul a anunțat că HI-Q va cânta de Revelion pentru bistrițeni

La această oră, pe Pietonalul Liviu Rebreanu din municipiu se desfășoară Târgul de Crăciun, eveniment la care iau parte, pe lângă comercianții cu obiecte specifice sărbătorilor de iarnă și zeci de bistrițeni.

Târgul se va desfășura pe perioada a trei zile, până duminică, deschiderea oficială a acestuia având loc astăzi, în prezența primarului Ovidiu Crețu, care a dat și o veste bună pentru bistrițeni.

La fel cum s-a întâmplat și în anii precedenți, în noapte dintre ani, de Revelion, la Bistrița va avea loc un concert pentru tineri. Formația HI-Q este cea care va cânta și va întreține atmosfera în noapte de 31 decembrie spre 1 ianuarie.

În ceea ce privește târgul de Crăciun, pe pietonal sunt expuse costume populare, țesături, ceramică, icoane, accesorii ornamentale și podoabe, toate realizate manual de meșteri populari din Salva, Maieru, Runcu Salvei, Sărata, Tonciu și Bistrița.

Sunt de asemenea prezenți și meșteri populari din județele Cluj, Maramureș și Harghita.

„Târgul de Crăciun” va fi și gazda interpreților și ansamblurilor Centrului Cultural Municipal, „George Cobșuc” care vor evolua pe scena amenajată Pietonalul Liviu Rebreanu în fiecare seară, începând cu ora 17:00.

Leave a comment