Democrația originală este în pericol, măi dragă

Ion Iliescu: "Instanța a judecat cum trebuie în cazul Năstase". Deci: nu corect, ci "cum trebuie". Acum USL va trebui să muncească din greu la albirea restului de dosare.
Ion Iliescu: "Instanța a judecat cum trebuie în cazul Năstase". Deci: nu corect, ci "cum trebuie". Acum USL va trebui să muncească din greu la albirea restului de dosare.

Așa zisa Opoziție a scremut un text de moțiune de cenzură pe care l-a botezat: „După 22 de ani, democrația este în pericol”. Singurul „pericol” ar fi la adresa originalei democrații de cumătrocrație instaurate în Romania de către Ion Ilici Iliescu după ce a ratat șansa vieții sale de-a ne aservi Uniunii Sovietice, numai pentru că aceasta s-a destrămat mai repede decât a semnat el tratatul de „cooperare”. Tot ce vine dinspre construcția politică care-l conține pe acesta și pe acoliții săi sub acoperire este nociv. Dar, să revenim la textul (co)moțiunii. „Promovând legea comasării alegerilor, prin procedura angajării, veți reporta această criză de legitimitate și pentru următorii 4 ani. Vom avea aleși locali nelegitimi, un Parlament nereprezentativ, pe modelul celui din ultimii ani când ați forțat crearea unui grup parlamentar de tansfugi politici, împreună cu care ați dat naștere unei majoritati toxice nesocotind voința electoratului”, se afirmă în textul moțiunii.

… aceste afirmații despre „legitimitate” și „reprezentativitate” venind și din partea lui Antenescu, care, la rându-i, vine de pe locul 2 în Parlament, este mai mult decât gargara politicianistă cu care ne-a obișnuit. Este mojicie, lipsă de bun simț, obrăznicie, sfidare și dispreț față de cetățenii inteligenți din România. Propagandiștii USL au comis din nou un text pentru proști și amăgiți.

În ceea ce privește „majoritatea toxică”, poate ne vorbește câteva Călin Popescu Trădătoriceanu despre cum i-a rezistat lui, fără nici un fel de probleme, minoritatea la guvernare ! cu prețul împovărării viitorului copiilor copiilor României, cu ajutorul complicilor din PSD. Greu cu „democrația” asta: era foarte bună în 2007 când Sterlingeanu dădea afară din guvern toți miniștri PD, dar acum când USL face foamea pe margine (cu tot cu sponsori) că nu are majoritatea în Parlament nu mai este bună (în fix aceleași condiții defecte de funcționare: cu dezertări politice, cu transferuri, lovituri sub centură, cerșetorie și șantaj politic la guvernare). Sau ne zice Tonta despre cum a fost să guverneze „ilegitim” și „nereprezentativ” alături de „toxicii” de la PDL. Dar el pe-atunci doar se gudura pe lângă viitorii „transfugi politici” pentru a obține sprijin în mazilirea lui Geoană. Sau ne zice Bombonel (că tot l-au scos judecătorii de relația penală cu mătuși-sa Tamara) cine a avut șansa, în 2003, de a schimba Constituția care permite în clar la Articolul 114 angajarea răspunderii guvernului? Numai că pesedeaua era moartă în coteț la acea dată, nu guița nimic ci doar dădea cu râtul prin legea de bază a țării să mărească mandatul președintelui la 5 ani ! ca să fie și Însuși El Năstase 10 ani șef de țară, la fel cum a fost și mentorul său kaghebist…

Dacă acești indivizi ar dori să fie onești (lucru aplicabil aproape întregii clase politice actuale), ar depune moțiune de cenzură cerând vot uninominal pur, o lege a partidelor politice în care să se bată în cuie transparența banilor care sponsorizează campaniile electorale, modul în care sunt promovați toți incompetenții de partid în funcții publice, ar discuta despre retragerea statului din afaceri mănoase pentru sponsorii partidelor care ajung la guvernare, despre modernizarea aparatului administrativ local, despre ajutarea mediului de afaceri (nu numai al celui clientelar) șamd. Ar fi multe de discutat în mod onest, dar nu cu astfel de pramatii politice! Ei ne vorbesc despre democrație și principii numai când „principiile” lor sunt încălcate. Când Ion Iliesc a fost președinte trei mandate, atunci a fost democrație făcută cu mineri și flori plantate-n tâmplă de intelectual cu târnăcopul, Iliescu fiind elogiat atât de către cumătrocrații din PSD, cât și de către ipocrinii din PNL.

http://sareinochi.com/

 

Leave a comment