Zăpadă și viscol în Pasul Tihuța, circulația se desfășoară cu dificultate

Circulația se desfășoară cu dificultate, duminică, pe DN 17, în Pasul Tihuța, care face legătura între Transilvania și Moldova, din cauza zăpezii și a viscolului puternic, vântul spulberând zăpada curățată de drumari.

În Pasul Tihuța a început să ningă abundent de sâmbătă seară, iar zăpada s-a depus într-un strat consistent, atât în afara părții carosabile, cât și pe șosea, iar vântul suflă cu o viteză între 60 și 70 de kilometri la oră.

De asemenea, vizibilitatea este redusă din cauza viscolului.

“Toate cele zece utilaje pe care le avem acționează pentru înlăturarea zăpezii de de drum. În cursul nopții s-au împrăștiat peste două sute de tone de antiderapant, dar, din cauza vântului puternic, drumul este acoperit imediat la loc”, a declarat Vasile Curtean, șeful Districtului Piatra Fântânele din cadrul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj, care a precizat că nu au existat blocaje rutiere.

Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Bistrița-Năsăud a informat că duminică dimineața stratul de zăpadă măsura cinci centimetri la Piatra Fântânele, trei la Valea Mare și Anieș și între un centimetru și doi centimetri la Nepos și Rebrișoara.

 

Leave a comment