Premiera medicala la Clinica Sanovil

Colectivul de medici de la Clinica Sanovil coordonat de dr. Muresan Gavrilas a pus in aplicare cea mai moderna metoda de tratament a fibronului uterin si a altor afectiuni ale uterului ! histerectomia laparoscopica.

Prin aceasta metoda se extirpa uterul fara a se deschide abdomenul , abordarea lui fiind facuta prin doua incizii de cate 1 cm.

Pentru realizarea acestui tip de operatie este necesara o echipa foarte bine antrenata si o tehnologie laparoscopica deosebita pe care Clinica Sanovil le detine.

Avantajele pentru pacient a acestei metode constau intr-o recuperare foarte rapida (pacientul se externeaza la 2 zile dupa operatie) , nu necesita antibioterapie si cicatricile postoperatorii practic nu exista dupa o luna de la operatie.

Datorita complexitatii ei si a aparaturii necesare acest tip de operatie nu se mai practica decat in doua clinici din Romania, Bucuresti  si Sibiu.

In strainatate se prefera acest tip de operatie dar nu orice spital are echipe capabile sa o efectueze.

Join the Conversation

1 Comment

  1. Eu cred ca PACIENTUL nu isi poate scoate uterul prin histerectomia descrisa, eventual PACIENTA!!! Vai de cine comunica asemenea informatii!

Leave a comment