26/09/2017

Şoferi băuţi, pericol public!

Doi şoferi care nu au respectat regulile de circulaţie au fost implicaţi ieri în două accidente rutiere petrecute pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud.

Primul dintre ele s-a petrecut în municipiul Bistriţa, unde C.Viorel de 46 ani din localitate, în timp ce conducea un microbuz, la efectuarea virajului la stânga a pierdut controlul autovehiculului şi a colizionat un autoturism care era parcat regulamentar, acesta fiind proiectat în alt autoturism auto care era parcat în faţa sa. Din accident a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto. În urma testării cu aparatul etilotest s-a constatat că acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice (1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat).

Cercetările continuă de Biroul Rutier.

Cel de-al doilea accident s-a petrecut pe DJ 172 între localităţile Măluţ și Braniştea, unde M.  Samuiel de 24 ani din localitatea Cobleş, jud. Alba, în timp ce conducea un autoturism aflându-se sub influența băuturilor alcoolice (0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat)  a intrat în coliziune cu un atelaj hipo condus în aceeaşi direcţie de M. Alexandru din Braniştea, care nu purta nici un element reflectorizant. Numitului M. Samuiel i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu alcoolemie peste limita legală.

Cercetările continuă de Poliţia oraş Beclean.

FOTO: arhivă