18/08/2017

Moldovan spune că actuala guvernare are o “dorinţă extraordinară” de a bulversa alegerile din 2012

Preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, deputatul Emil Radu Moldovan, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că tot ceea ce face actuala guvernare dovedeşte o “dorinţă extraordinară” de a bulversa alegerile de anul viitor, prin comasarea lor.

“Tot ce se întâmplă în ultima vreme din partea actualei guvernări este o dorinţă extraordinară de a bulversa alegerile, prin comasarea lor. Deşi şi-au asumat răspunderea, au lăsat pe toată lumea în ceaţă, nu ştim ce tip de alegeri vor fi, ce tip de Parlament. N-au prevăzut nimic în această lege sau când vor avea loc alegerile. E extrem de complicat ce se va întâmpla”, a spus Moldovan.

El a declarat că, deşi se încheie un an greu, le transmite cetăţenilor judeţului Bistriţa-Năsăud să nu îşi piardă speranţa.

“Sunt optimist că anul 2012 ne poate aduce un nou început. E nevoie de foarte multă implicare, avem nevoie mai mult decât oricând ca toţi cetăţenii judeţului să fie prezenţi la vot. Să aleagă cum vor crede de cuviinţă, dar să vină la vot. Le transmit tuturor sărbători fericite şi un an nou cu sănătate, împliniri şi să rămână cu speranţa că e loc de mai bine”, a spus el.

Emil Radu Moldovan le-a mulţumit colegilor de alianţă electorală pentru modul în care decurge colaborarea în USL Bistriţa-Năsăud.

Guvernul şi-a angajat răspunderea asupra proiectului de lege privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, şedinţa Parlamentului în acest sens având loc în 15 decembrie.

Moţiunea de cenzură intitulată “După 22 de ani, democraţia este în pericol”, depusă de USL ca urmare a angajării răspunderii Guvernului pe legea comasării alegerilor, a fost respinsă, joi, de Parlament.

La moţiune şi-au exprimat votul 213 parlamentari, 209 votând “pentru”, iar patru “împotrivă”.

Pentru adoptarea moţiunii de cenzură erau necesare 234 de voturi favorabile, iar opoziţia are 215 parlamentari. În plus faţă de aceştia senatorul Mircea Geoană şi deputatul Daniel Oajdea anunţaseră că votează în favoarea moţiunii.

USL va sesiza Curtea Constituţională cu privire la Legea privind comasarea alegerilor, după respingerea moţiunii de cenzură depuse după asumarea răspunderii Guvernului pe acest act normativ, reprezentanţii Uniunii menţionând că cer CC “o atitudine de respect faţă de lege şi democraţie”.

Comentarii

  1. Raul spune:

    Bulversati sinteti voi domnilor de la USL [dar ce-i asta Usl ????] . Daca   si la anu  pierdeti alegerile………….ha,ha,ha,ha,   ,,,,,,,vad scris pe voi Kaput ,Kaput, Kaput !!!    iar daca le cistigati [USL-ul sa cistige alegerile ????]  veti fi iar Kaput, Kaput , Kaput !!!!  ha,ha,ha,ha,  parca va vad moacele  atunci cind un alt ,,Geoana,, va sari in sus de bucurie ca a  cistigat [ Mihaela iubirea  mmeeeeeeeeeeeea  ] . Looserilor !!!!