15.000 de cadouri au fost împărțite copiilor din Bistrița-Năsăud, Suceava și Mureș

Asociația Tășuleasa Social, în parteneriat cu organizația germană Die Johanniter Unfall-Hilfe, a împărțit în perioada 28-30 decembrie 15.000 de cadouri de Crăciun din Germania copiilor din aproape 100 de localități din Bistrița-Năsăud, Suceava și Mureș.

La acțiunea Camionul de Crăciun au participat peste 1.000 voluntari din partea Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, Inspectoratului de Poliție al județului Bistrița-Năsăud, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului de Jandarmi Județean, Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, clubului de off road So Moto Racing, asociației Tășuleasa Social și organizației Die Johanniter Unfall-Hilfe.

„Pentru noi, Camionul de Crăciun este una dintre cele mai frumoase acțiuni la care participăm de 10 ani„, a declarat Alin Uhlmann-Ușeriu, președintele organizației Tășuleasa Social. „Este un exemplu de solidaritate, de prietenie și de colaborare între voluntarii români și germani, între ONG-uri și autorități. Aceste pachete nu sunt ajutoare, ci cadouri, iar noi am încercat să transmitem acest mesaj. Copiii din localitățile în care se termină asfaltul trebuie să înțeleagă că nu sunt uitați și că, de Crăciun, alți copii de vârsta lor din Germania le trimit cadouri.„

Voluntarii, împărțiți în echipe, au acoperit o suprafață cu raza de 250 de kilometri. „Am decis să susținem Tășuleasa Social pentru că această asociație e un câștig pentru Bistrița-Năsăud și pentru România prin acțiunile pe care le întreprinde: împăduriri, ecologizarea apelor și a pădurilor, proiectele educaționale, dar și Camionul de Crăciun, care e deja o tradiție„, a declarat subprefectul Ioan Păun. „Am încurajat participarea autorităților publice locale, a instituțiilor și a funcționarilor publici la acțiunea Camionul de Crăciun în cel de-al doilea an consecutiv. Toți s-au oferit voluntari alături de Tășuleasa Social și de partenerii lor din Germania și s-au bucurat de zâmbetele copiilor care au primit cadouri de Crăciun. Le mulțumesc și îi felicit pe toți cei care au participat!„

Un pachet are o valoare de aproximativ 40 de euro și conține jucării, dulciuri, caiete și creioane, pastă de dinți, obiecte de igienă personală, dar și alimente: zahăr, ulei, orez, făină. Voluntarii care au condus cele 13 camioane cu cadouri au plecat de Crăciun de lângă familiile lor și au călătorit aproape două zile până în România. „Pe baza unui parteneriat și a unei prietenii de 10 ani dintre Tășuleasa Social și Die Johanniter  am continuat și în 2011 cu acțiunea Camionul de Crăciun„, a declarat Lorand Szüszner, manager regional Die Johanniter Unfall-Hilfe Lauf. „Am vrea să mulțumim autorităților și voluntarilor Tășuleasa Social pentru ajutorul extraordinar și sperăm că vom continua și anul viitor această acțiune„.

Acțiunea Camionul de Crăciun a început în 1993, la inițiativa postului german de radio Antenne Bayern și a organizației germane Die Johanniter Unfall-Hilfe, a doua cea mai mare organizație din Europa. În fiecare an, în preajma Crăciunului, copiii din Germania împachetează cadouri pentru copiii din Estul Europei. O parte dintre aceste pachete ajung de zece ani, prin Tășuleasa Social, la copiii din Bistrița-Năsăud și din alte județe din țară. De când Tășuleasa Social organizează această acțiune, numărul cadourilor oferite a depășit cifra de 90.000.

 

Leave a comment