Categories
Bistrita Business Job

Străinii caută români pentru a munci în agricultură și sectorul medical

Luna viitoare, mai precis pe 15 februarie 2012, la nivel național se va organiza o bursă a locurilor de muncă pentru românii care vor să părăsească granițele țării pentru un loc de muncă în străinătate. Bursa locurilor de muncă pune la dispoziție posturi vacante în Danemarca.  Angajatori și consilieri EURES danezi vor veni în România pentru a intervieva candidații.

Sunt oferite circa 75 de locuri de muncă pentru lucrători în agricultură, la recoltarea căpșunilor, mazării, zmeuri și a altor fructe și legume. Plata muncii la recoltatul căpșunilor și mazării se efectuează întotdeauna în funcție de cantitatea culeasă, în medie 0,8-0,9 euro/kg (o medie de 10-15 euro net/oră, în funcție de viteza recoltării).

Și bistrițenii pot să se înscrie pentru a participa la această bursă. Ei trebuie să depună un CV online în limba engleză, pe site-ul oficial danez pentru munca sezoniera, www.seasonalwork.dk. Cei care vor fi acceptați pentru interviu vor fi înștiințați printr-un e-mail și, astfel, vor putea lua parte la bursa din luna februarie.

De asemenea, în această perioadă în cadrul serviciului EURES mai sunt valabile locuri de muncă în Belgia (5 posturi ca asistent medical), Danemarca (25 de posturi ca lucrator calificat în ferme de creștere a animalelor, sere,  ferme de cultivare legume/fructe ), Germania (două posture de asistent medical) și Norvegia (250 de posture de ghid turistic).

 

Leave a Reply