Categories
Agenda News Pamflet

Ioan Lucian Moldovan: Eu centrez, eu dau cu capul! VM Bratfalean sau lectia de Zen

Dupa ce am tras o zi de frig pe strazile Bistritei, completata de ceva treburi pe la tara si o cafea lunga intr-o carciuma de cartier, nici macar fumul de Rothmans nu-mi mai cade bine- desi trag sarguincios din tigara( de la 30 buc zilnic in sus)- daramite statul pe calculator si trasul cu ochiul pe la ce mai scriu altii. Am trecut asadar urgent prin Bistriteanul, TO, Observator si Citynews si am parcat cu oistea-n articolul Bratfalencei din online-ul ce cu onor il conduce (inca).

Pe fondul sictirelii generale de inceput de saptamana m-am trezit netam-nesam ca tastez primele cuvinte si nu ma pot opri pana nu-l finalizez.
Care va sa zica, Mama Mihaiela, pare-se ca a fost tare afectata de faptul ca unii presari de Bistrita au avut curajul sa nu dea curs unei invitatii facute catre toata lumea (inclusiv Newsbn) la o intalnire colegial-amicala programata vineri, 13 (!)
Vreo doua zile s-au tot facut liste , updatari la liste si confirmari peste confirmari, astfel ca s-au strans acolo o mica armata de jurnalisti, care mai cu mot, care mai fara mot, dornici de cateva ore de taifas tovarasesc. Cinstit va spun si pe onoarea mea, nu as fi crezut vreodata ca vom fi atatia presari stransi la un loc! Parol, ma gandeam la maxim 15- 20, nicidecum la atata natie de scriitori!
Din punctul asta de vedere, toate bune si frumoase! Care va sa zica, mai exista o tara de spirit de casta si la noi!
Dar visul Mamei Mihaiela era, vad ca, sa stranga la pieptu-i generos si sa cuprinda sub aripa protectoare, toata floarea cea vestita a presei locale, inclusiv daramatorii de ministri si ziaristii mesageri- de la cotidianul cu acelasi nume. Numai ca, asa-i in viata, nu tot ce gandesti noaptea, se implineste ziua, iar solicitari exprese din partea celor pomeniti adineaori, nu au existat. Care va sa zica, personaje importante din media bistriteana, nu vor participa la eveniment, probabil insa vor pandi pe la colturi, cu vre-un aparat foto in mana, doar-doar or surprinde cine stie ce indecente de la vre-un participant mai neatent. Doar e nevoie si de can-can local, nu-i asa ?
Nu pot sa nu reamarc finalul apoteotic al Bratfalencei, innecat in doza de amaraciune, care sper sa-i treaca pana la momentul x, care dupa opinia specialistilor, vibreaza de intelepciune si adevar! Articolul in intregime, il gasiti in Bistrita Online, fapt pentru care maine am sa trec la caseria Media&Image pentru ridicarea cecului cu sumele ce-mi vor fi datorate ca urmare a cresterii spectaculoase a numarului de cititori pe articol!
“Avem prilejul să ne amintim că nu avem nevoie neapărat de un necaz al altcuiva ca să ne bucurăm. Este posibil sa ne bucurăm așa cum suntem.”  V.M. Bratfalean
Ioan Lucian Moldovan

8 replies on “Ioan Lucian Moldovan: Eu centrez, eu dau cu capul! VM Bratfalean sau lectia de Zen”

Nu avem nevoie de un necaz mai mare decat sa vedem cum scrii romaneste, d-le Moldovan!. Innecat? Vre-un? Caserie?
Mai citeste, mai aprofundeaza!

viteza si factorii externi de mediu, plus o tastatura ce-mi face figuri(tipul german de scriere cu care incerc sa ma obisnuiesc de cateva zile)…scuze si multumesc de observatie, voi fi mult mai atent data viitoare.

Acum, cum ziceti dvs., dar eu nu cred ca, nici din viteza inorogului, as scrie vreodata INNECAT (precum INNEGRIT) sau CASERIE. Astea nu sunt tastatura sau viteza, eventual viteza cu care ati trecut prin limba romana, aia e altceva.

Presari?Sa fiim seriosi.Daca in Bistrita se face presa inseamna ca suntem tari.Insa sa fiim sinceri.Sa speram ca la intalnirea “presarilor” nu vor fii fitze,laude si bagareti se seama.Suntem in primnul ramd OAMENI.E greu in 2012 dar incercam.

auzi “presari” mai corect adunatura de trogloditi veniti de pe te miri ce vale sau munte, in slapi la conferinte sperind sa apuce sa manince gratis alune si sticksuri si sa bea gurile lor si o cafea mocca ca deh salariile din “presa” nu sunt deloc alea pe care vi le imaginati dvs distinsi cititori , iar calitatea umana si morala a unora ce se cred “presari” lasa muuuuult de dorit. ba mai mult, unii cu mari pretentii de talentati si a tot stiutori intr-ale presei traiesc ca vai s-amar de c… lor imprumutindu-se de la o zi la alta . cu asemenea genii si caractere nu-ti poti permite sa stai la masa, nu de alta dar e aproape imposibil sa te ridici, pardon sa te cobori la nivelul domniilor  lor . cometariul ii vizeaza doar pe cei ce se regasesc :) daca te simti ala esti!

Leave a Reply