23/09/2017

O firmă din Germania vrea să angajeze muncitori români! Vezi ce se caută

Începând cu 1 ianuarie 2012, Germania a extins liberalizarea pieţei muncii pentru anumite categorii de lucrători proveniţi din România şi anume, absolvenţi cu studii superioare, lucrători acceptaţi in sistemul de formare profesională în Germania şi lucrători sezonieri.

Pentru lucrătorii cu calificare redusă, restricţiile pe piaţa muncii germane vor continua până la sfârşitul anului 2013.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud are la acestă dată o ofertă de munca din partea firmei PHOENIX-GIR din Bavaria, Germania.

Această firmă oferă în total 564 de locuri de muncă pentru lucrătorii români. La mare căutare sunt medicii şi asistenţii medicali, aproape 100 de posturi vizând someniul medical. De asemenea, se caută sudori, mecanici, electricieni şi electronişti, lucrători pe maşini cu comandă numerică, şoferi maşini de mare tonaj, stivuitorişti. Informaţii privind condiţiile care se cer şi facilităţile care se oferă se găsesc pe www.phoenix-GIR.com.

De menţionat este faptul că toate cele 564 de posturi sunt disponibile la nivel naţional.

Persoanele interesate de această ofertă sunt rugate să îşi depună CV-ul în limba germană cu fotografie (tip buletin) la sediul AJOFM Bistrita – Nasaud din strada Gării, nr.2 – 4, etaj ll, camera 15, birou  EURES. CV-urile se depun până la data de 12 martie.

După această dată angajatorul german va organiza o selecţie într-o locaţie care se va stabili ulterior. De asemenea, candidaţilor selectaţi pentru un loc de muncă în Germania li se vor oferi cursuri intensive de limba germană, contra cost.