Anul trecut, 45 de bistrițeni au fost implicați în fapte de corupție

Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud a prezentat astăzi raportul de activitate pe anul trecut, raport care arată că infracționalitatea sesizată la nivel județean a înregistrat în 2011 o creștere de aproape 10 procente față de statisticile din anul 2010. De aici rezultă că bistrițenii încep să aibă din ce în ce mai mare încredere în oamenii legii și reclamă diverse cazuri. Însă, din totalul cazurilor sesizate nu toate sunt reale. Așa se face că infracționalitatea constatată a înregistrat o scădere cu 18 procente în 2011 față de 2010.

Același raport de activitate arată că în anul 2011, la capitolul corupție au fost înregistrate 32 de dosare penale, din care în 19 cazuri IPJ BN s-a sesizat din oficiu, iar ăn restulcazurilor au existat denunțuri sau plângeri.

31 de dosare au fost înaintate către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, dintre care 8 au ajuns chiar și la Direcția Națională Anticorupție. Aceste dosare au ca obiect 166 de fapte penale, printre care luare de mită sau dare de mită.

În fapte de corpuție au fost implicate 45 de persoane cu funcții de conducere din județul Bistrița-Năsăud. Contravaloarea sumelor care fac obiectul actelor de corpuție se ridică la circa 877.000 de lei.

Leave a comment