FOTO: Zeci de bistrițeni iau parte la manifestările dedicate Zilei Unirii

În această dimineață, în Piața Unirii din municipiul Bistrița au debutat o serie de manifestări dedicate Zilei Unirii Principatelor Române.

La eveniment au parte zeci de bistrițeni, dar și reprezentanții instituțiilor publice din județ. Primarul Bistriței, Ovidiu Cretu, viceprimarul George Avram, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Liviu Rusu, sau prefectul județului, Cristian Florian, dar și alți directori ai instituțiilor locale nu au putut lipsi de la acest eveniment.

Toți au adus câte o coroană, care va fi depusă la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.
După ce a fost oficiată o slujbă religioasă, primarul Bistriței, Ovidiu Crețu, a susținut o scurtă alocuțiune. Primarul a explicat de ce statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza a fost mutată din fața Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, locație unde se organiza în anii trecuți acest eveniment.

“Consideră că locul acestei statui trebuie să fie aici, în Piața Unirii, pentru că Alexandru Ioan Cuza este cel care a înfăptuit Unirea Principatelor Române” a declarat Ovidiu Crețu.

Nu a lipsit nici fanfara militară, care a intonat Imnul Național al României. De asemenea, la statuia domnitorului au fost depuse coroane.

Statuia a fost mutată în Piața Unirii anul trecut, acesta fiind prima oară când manifestările se desfășoară în noua locație.

Astăzi se împlinesc 153 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Mai multe fotografii de la eveniment găsiți pe pagina noastră de facebook.

Join the Conversation

1 Comment

  1. Piata Unirii din Bistrita a devenit locul “unde nebunul isi cloceste crima” vorba poetului Dinescu. A mutat bustul lui Rebreanu ca sa aduca in locul lui bustul lui Cuza de la IJP, sustinand ca: “Am vrut sa aducem statuia aici pentru ca Alexandu Ioan Cuza isi merita locul” chiar daca nu are nici o legatura cu “locul”. O ineptie si mai mare este sa aduci Hora Unirii in usa bisericii de la Coroana. Atentie Ecologisti! urmeaza raschetarea copacilor si betonarea pietei. Sa nu mai ramana nici fir de iarba.

Leave a comment