FOTO: 80 de familii nevoiașe s-au mutat astăzi în casă nouă! Primarul Ovidiu Crețu le-a înmânat cheile

80 de familii nevoiașe care locuiau cu chirie în diverse imobile atât din Centrul Istoric al Bistriței, cât și din alte zone ale orașului s-au mutat astăzi în casă nouă.

Cel de-al doilea bloc de locuințe sociale din Subcetate este finalizat, lucrările de construcție sunt terminate, astfel că la această oră, primarul Bistriței, Ovidiu Crețu, înmânează cheile noilor locuințe. Blocul este alcătuit din două scări, în care există atât apartamente cu o cameră, cât și cu două camere. Costul per metru pătrat la acest bloc a ajuns la 264 de euro.

Municipalitatea a mai mutat în luna martie a anului trecut alte 40 de familii care locuiau în imobile din Centrul Istoric în locuințe nou-nouțe tot din zona Subcetate. Atunci a fost finaliza primul bloc de locuințe, în care acum locuiesc cele 40 de familii.

Primarul a declarat că inițial lucrările la acest bloc ar fi trebuit să fie finalizate înainte de sărbătorile de iarnă, însă, datorită faptului că unele lucrări nu au fost executate corespunzător, s-a refuzat recepția lucrărilor. Însă, problemele au fost remediate, astfel că, astăzi s-a putut trece la înmânarea cheilor persoanelor care și-au achitat chiriile în vechile locuințe. Cei care aveau datorii nu au primit acum o nouă locuință.

De asemenea, în Viișoara, alte două blocuri de locuințe compuse din 20 de apartamente cu trei camere, 20 de apartamente cu două camere și 20 de garsoniere vor fi predate noilor chiriași. În această zonă, chiriașii își vor primi cheile luni.

Mai multe fotografii găsiți pe pagina nostră de facebook.

Leave a comment