FOTO: Circa 100 de pescari bistrițeni și-au dat întâlnire în față la SGA BN pentru a protesta

Astăzi, pescarii bistrițeni alături de reprezentații organizației județene a Partidului Ecologist Român Bistrița-Năsăud au ieșit în stradă pentru a protesta față de actuala stare a apelor din județul Bistrița-Năsăud.

Circa 100 de oameni sunt prezenți la protest. Aceștia și-au dat întâlnire în fața sediului Sistemului de Gospodărire al Apelor Bistrița-Năsăud, de unde au pornit într-un marș de protest până în fața Prefecturii Bistrița-Năsăud străbătând strada General Grigore Bălan.

Protestatarii cer încetarea alimentarii cu apă a lacului de agrement de pe raza municipiului Bistrita respectiv bazinul compensator care la ora actuala este colmatat cu namol, dar și gasirea unei solutii ecologice si inchiderea microhidrocentralei electrice pana la decolmatarea acestui bazin.

Totodată, oamenii doresc impulsionarea Agenției pentru Protecția Mediului, a Garzii de Mediu și a SGA, în vederea respectării legilor de protecție a mediului, dar și obligativitatea agenților economici și sancționarea lor pentru depozitarea de rumeguș în albiile superioare ale râurilor.

Leave a comment