Bistrițenii protestează pe facebook față de decizia de a tăia o parte din arborii din Parcul Municipal

Peste 250 de persoane s-au aliat pe site-ul de socializare facebook și au început un protest față de decizia autorităților locale de a tăia o parte dintre copacii din Parcul Municipal.

Pe facebook a fost creată o pagină cu un titlu sugestiv “Oprirea tăierii parcului din Bistrița”. Până acum 263 de persoane apreciază această pagină și o vizitează zilnic, lăsând comentarii. Mai mult, protestatarii de pe facebook sunt deciși să iasă și în stradă.

În această după-amiază, de la ora 15:00, bistrițenii înarmați cu pancarte se vor întâlni în Parcul Municipal și vor protesta față de această măsură. Până la această oră, foarte multe persoane au răspuns afirmativ invitației venită via facebook de a participa la protest. Organizatorii protestului sunt în special copii.

De menționat este și faptul că zilele trecute, la protestele din fața Prefecturii Bistrița-Năsăud au fost prezenți și trei copii, care aveau pancarte inscripționate cu mesaje împotriva tăieirii copacilor.

Primăria municipliului Bistrița a primit anul trecut finanțare de 4,5 milioane de euro de la Uniunea Europeană în vederea modernizării Parcului Municipal. În acest an, lucrările au fost demarate, iar în urma unui inventar al fondului forestier din Parcul Municipal, experții au decis să taie 196 de arbori, însă, în locul acestora vor fi plantați alți 250.

Municipalitatea spune că la finalizarea proiectului, fondul forestier al Parcului Municipal va ajunge de la 1.173 de arbori câți sunt în prezent la 1.220.

Însă, bistrițenii sunt nemulțumiți de această decizie. Rămâne de văzut ce vor rezolva în urma protestului de astăzi.

Join the Conversation

7 Comments

 1. Eu propun sa taiem membrele celor care au luat aceasta decizie monstruasa si sa le inlocuim cu proteze artificiale, eventual unora le punem 2 in loc. In timp vor creste, iar daca nu vor creste, se vor obisnui cu ele. MONSTRUOS !!

 2. Terminati, va rog, cu prostiile si nu va lasati instigati de persoane care isi cauta de lucru mintand populatia. Am fost, de curiozitate in parc si mi-am facut cruce cum arata arbirii taiati:scorburi care nici de foc nu sunt buni.Va invit sa mergeti sa-i vedeti si apoi sa va exprimati parerea. Si retineti, in locul lor, vor fi plantati alti arbori, ca doar, unde ati vazut parc fara copaci? Si va mai intreb:ati vazut planul de reabilitare a parcului? Va fi cu adevarat un parc unde o sa ne faca placere sa mergem noi, oamenii si nu sa ducem cainii la plimbare.

  1. @66be3f390d51b8a6a381443f1a21211a:disqus inca nu ai invatat ca nimic ce arata frumos in proiect nu va fi frumos in realitate…….ce vrei gradini japoneze?Dute in Japonia…..esti invitata mea!!!

  2. poate ca esti bine intntionat dar ai rabdare si-ai sa vezi! Uita-te in jurul tau (ma refer la tarile moderne ) si apreciaza, cum ar fi aratat daca totul ar fi ramas neschimbat? Cine te invata ca progresul este o gresala?
   Cine te invata sa fii suspicios si neincrezator in cei din jurul tau? Poate mai vorbim peste 2 ani, despre Parcul Municipal.

  3. In acest moment suntem singuri care am facut ceva ca sa salvam parcul!!

 3. …..si daca tai o ramurica ce i pasa codrului de ea?!……primaria nu taie de capul ei arborii…exista persoane specializate precum si o firma autorizata care executa lucrarile dupa un anumit proiect avizat si aprobat de garda de mediu si de minister…wake up people…nu tot ce zboara se mananca…f bine ca se modernizeaza parcul deoarece la prima furtuna jumatate parcu era un pericol public pentru toti…

Leave a comment