FOTO: Protestul împotriva tăierii copacilor din parc nu a reușit să adune nici 10 persoane

Cu mic, cu mare, la Bistrița, toată lumea protestează! Dacă zilele trecute au ieșit în stradă profesori, pescari, studenți, reprezentanții unor formațiuni politice sau chiar oameni simpli, astăzi a fost rândul elevilor.

Un grup de elevi bistrițeni și-au dat întâlnire în această după-amiază în Parcul Municipal, unde trebuia să aibă loc un protest împotriva deciziei autorităților locale de a tăia o parte din copacii din Parcul Municipal.

Totul a început pe rețeaua de socializare facebook, unde, a fost creată o pagină intitulată “Oprirea tăierii parcului din Bistrița” prin intermediul căreia bistrițenii erau invitați să protesteze astăzi de la ora 15:00 în Parcul Municipal. Pagina a fost creată de un elev, Robert Munthiu, care însoțit de alți câțiva colegi și prieteni a fost prezent astăzi în Parcul Municipal. Însă, cu toate că pe rețeaua de socializare aproape 300 de bistrițeni au fost solidari cu ideea copilului, la protest au fost prezenți doar 9 copii, în condițiile în care copiii se așteptau să fie măcar 70 de persoane.

Cei care totuși au preferat să îndure frigul de afară au declarat că s-au hotărât să facă acest protest pentru că au auzit din diverse surse că se vor tăia copaci din parc și că se intenționează ca parcul să fie transformat într-o așa numită grădină japoneză.

Robert Munthiu a declarat că “nu vrem să transforme Parcul Municipal într-o grădină japoneză. Noi locuim în România, nu în Japonia”.

În cadrul protestelor, copiii au scandat lozinci împotriva primarului Ovidiu Crețu. “Crețu nu uita, parcul nu-i grădina ta” a fost doar una dintre lozincile scandate de elevi, care spun că nu vor renunța la proteste.

Leave a comment