FOTO: Delegația USL a protestatarilor, la discuții cu prefectul Cristian Florian și cu președintele CJ BN, Liviu Rusu

Circa 500 de protestatari care s-au adunat astăzi în Piața Petru Rareș din municipiu și-au stabilit o delegație care să îi reprezinte și care să intre la discuții cu prefectul județul, Cristian Florian și cu președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Liviu Rusu.

Delegația formată din consilierii județeni Daniel Suciu și Dorin Popescu, primarii din comunele Feldru, Coșbuc sau Lechința și alți primari, dar și deputații Ioan Å¢intean și Radu Moldovan a purtat discuții cu cei doi reprezentanți ai instituțiilor locale.

Delegația a arătat că oamenii sunt nemulțumiți de faptul că localitățile din care fac parte au primit mai puțini bani decât alte comune, lucru care i-a revoltat de-a dreptul pe și i-a făcut să iasă astăzi în stradă.

Liviu Rusu a încercat să le explice acestora care au fost criteriile în baza cărora s-au alocat aceste fonduri, însă, fără un rezultat vizibil. Manifestanții, în continuare nemulțumiți au decis să pornească în marș de protest spre sediul PD-L de pe pietonalul Liviu Rebreanu, unde ar fi vrut să discute cu președintele acestuia, Ioan Oltean.

Surse apropiate PD-L spun că deputatul a fost dispus să primească delegația la discuții, însă, în sediul partidului și nu afară. Delegația în schimb ar fi vrut ca Ioan Oltean să iasă afară, în mijlocul protestatarilor.

Pe de altă parte, deputatul Radu Moldovan le-a spus oamenilor prezenți în fața sediului PD-L că Ioan Oltean efectiv nu a vrut să iasă la discuții și că el face declarații doar în fața presei.

În aceste condiții, Radu Moldovan le-a mulțumit participanților la protest și i-a rugat să se îndrepte spre casele lor pentru că autorizația de protest expira la ora 14:00.

Leave a comment