Liftul din Biserica Evanghelică a fost montat, dar temperaturile scăzute nu permit utilizarea lui

În această dimineață, primarul Bistriței, Ovidiu Crețu, a organizat o conferință de presă în cadrul căreia a vorbit și despre liftul din Biserica Evanghelică.

Primarul spune că lucrările de motarea a acestuia au luat sfârșit, la această oră se fac testele necesare pentru a vedea dacă funcționează la parametri normali.

Ovidiu Crețu spune că temperaturile scăzute din aceste zile nu pot permite utilizarea liftului de către bistrițeni. Temperaturile trebuie să ajungă la -5 grade Celsius pentru o funcționare normală.

Întreaga investiție a fost susținută din bugetul local. Anul trecut, municipalitatea a alocat 1,5 milioane de lei pentru Biserica Evanghelică, bani din care s-a montat și acest lift.

Anul trecut, primarul declara că „acesta este un obiectiv important, astfel Biserica Evanghelică va deveni singura din țară dotată cu lift. Cel puțin până la Viena eu nu am văzut biserici cu lift”.

Liftul a costat aproximativ 70.000 de euro și dacă temperatura va urca, săptămâna viitoate ar putea fi pus ăn funcțiune.

Leave a comment