Categories
Agenda Bistrita News

FOTO: Primarii USL au reușit să scoată sute de oameni în stradă

Sute de localnici din diverse comune din județul Bistrița-Năsăud se află la această oră în fața Prefecturii Bistrița-Năsăud.

Primarii din comunele Uniunii Social Liberale Bistrița-Năsud s-au arătat ieri nemulțumiți de modul în care Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a împărțit niște fonduri provenite din sumele defalcare din unele venituri ale bugetului de stat pe anul 2012. Primarii au promis ieri că vor scoate oamenii în stradă, iar astăzi s-au ținut de cuvânt.

Prezenți la protest sunt majoritatea primarilor din cele 40 de comune cu primari social demcorați și liberali.

Jandarmii spun că la protest sunt prezenți peste 500 de oameni, care au decis să îndure frigul pentru aîși striga nemulțumirile. Atât primarii, cât și localnicii din comune precum Lechința, Urmeniș, Căianu Mic sau Feldru sunt revoltați că au primit prea puțini bani și spun că sumele nu o să le ajungă în acest an.

Prefectul județului, Cristian Florian, este dispus să primească o delegație a protestatarilor, acesta coborând chiar din sediul instituției în rândul manifestanților. Prefectul a cerut să se organizeze, să se stabilească o delegație, pe care o așteaptă în sala de ședințe pentru a purta discuții și a afla nemulțumirile oamenilor.

Și președintele Liviu Rusu a declarat astăzi într-o conferință de presă, mai în glumă, mai în serios că îi va primi pe protestatari. “Sigur că da, de ce nu, e o plăcere pentru mine să ies la discuții. Îi primesc și la mine cu delegația” au fost cuvintele președintelui CJ BN.

Manifestanții prezenți în Piața Petru Rareș cer acum demisia lui Liviu Rusu și anularea hotărârii prin care au fost împărțiți banii, motivând că proiectul care prevedea acest lucru nu a fost trecut prin comisii.

La protest sunt prezenți, pe lângă primari și deputații Emil Radu Moldovan și Ioan Å¢intean, dar și mai mulți consilieri județeni ai USL. Până și primarul Ovidiu Crețu se află printre protestatari.

Leave a Reply