20/08/2017

BOC A DEMISIONAT: Am depus mandatul Guvernului pentru a detensiona situaţia politică şi socială din ţară

Premierul Emil Boc i-a anunţat, luni, pe miniştri că a decis să depună mandatul Guvernului, transmite Medifax.

“Am depus mandatul deoarece nu mă agăţ de putere, pentru mine contează mai puţin dacă mai rămân în funcţie câteva luni, până la alegerile din noiembrie. Am luat decizia de a depune mandatul Guvernului pentru a detensiona situaţia politică şi socială din ţară, dar şi pentru a nu pierde ceea ce românii au câştigat: stabilitatea economică a ţării”, a spus Boc.

El a făcut apel către clasa politică pentru a trece rapid prin parlament un nou guvern şi a mulţumit atât preşedintelui Traian Băsescu, pentru un “parteneriat corect în interes public”, cât şi foştilor şi actualilor miniştri din mandatul său.

“Aţi ştiut de prima dată că nu veniţi la un concurs de popularitate”, a spus Boc miniştrilor.

Şeful Guvernului a arătat totodată că apreciază efortul PDL pentru a susţine măsurile anticriză dispuse de Guvern şi a apreciat că acest efort va fi răsplătit din punct de vedere politic.

El a mulţumit totodată populaţiei pentru că a înţeles în ultimii ani să suporte măsurile de reformă ale Guvernului.

Premierul a amintit că, pentru anul trecut, România a înregistrat, după doi ani de criză, o creştere economică de aproxmativ 2,5%, una dintre cele mai mari din UE, şi că pentru acest an Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional apreciază că România va avea o creştere economică mai mare decât cea din zona euro.

Reducerea inflaţiei la cel mai scăzut nivel din ultimii 20 de ani, un curs valutar stabil şi menţinerea sub control a datoriei publice şi a deficitului bugetar au fost alţi factori prezentaţi de premier drept efecte ale măsurilor economice corecte dispuse de Guvern în mandatul său.

Boc a susţinut că nu există un risc de neplată a salariilor şi pensiilor şi că stabilitatea economică înseamnă şansa pentru viitorul apropiat de creştere a salariilor şi pensiilor.

“Această stabilitate economică trebuie apărată cu orice preţ şi nicium preţ nu este prea mare pentru asta”, a spus Boc citat de Mediafax.

Premierul Emil Boc a declarat, luni, că din punct de vedere procedural urmează să depună mandatul Guvernului atât la Preşedinţie, cât şi la Parlament în perioada imediată.

El a adăugat că regretele pe care le are pentru părăsirea funcţiei de prim-ministru le va prezenta în memorii.

Sursa foto: www.mediafax.ro

Comentarii

  1. Raul adrian spune:

    Eiiiii …….prieteni , a cazut si Boc asa cum v-ati dorit voi. de astazi va incepe Spectacolul adica ceva la care participi doar daca platesti. dar voi veti putea participa pe gratis [adica pe pielea voastra] ca bunicul meu avea o vorba : ce isi face omul cu mana lui …………e bun facut !!! va salut cu stima si respect !!! sper ca de luni sa nu iesiti iar in strada ca vreti pe Boc inapoi….!! inca odata Doamne ajuta Romania si Romanii !!! si da-le minte .