BOC A DEMISIONAT: Am depus mandatul Guvernului pentru a detensiona situația politică și socială din țară

Premierul Emil Boc i-a anunțat, luni, pe miniștri că a decis să depună mandatul Guvernului, transmite Medifax.

“Am depus mandatul deoarece nu mă agăț de putere, pentru mine contează mai puțin dacă mai rămân în funcție câteva luni, până la alegerile din noiembrie. Am luat decizia de a depune mandatul Guvernului pentru a detensiona situația politică și socială din țară, dar și pentru a nu pierde ceea ce românii au câștigat: stabilitatea economică a țării”, a spus Boc.

El a făcut apel către clasa politică pentru a trece rapid prin parlament un nou guvern și a mulțumit atât președintelui Traian Băsescu, pentru un “parteneriat corect în interes public”, cât și foștilor și actualilor miniștri din mandatul său.

“Ați știut de prima dată că nu veniți la un concurs de popularitate”, a spus Boc miniștrilor.

Șeful Guvernului a arătat totodată că apreciază efortul PDL pentru a susține măsurile anticriză dispuse de Guvern și a apreciat că acest efort va fi răsplătit din punct de vedere politic.

El a mulțumit totodată populației pentru că a înțeles în ultimii ani să suporte măsurile de reformă ale Guvernului.

Premierul a amintit că, pentru anul trecut, România a înregistrat, după doi ani de criză, o creștere economică de aproxmativ 2,5%, una dintre cele mai mari din UE, și că pentru acest an Comisia Europeană și Fondul Monetar Internațional apreciază că România va avea o creștere economică mai mare decât cea din zona euro.

Reducerea inflației la cel mai scăzut nivel din ultimii 20 de ani, un curs valutar stabil și menținerea sub control a datoriei publice și a deficitului bugetar au fost alți factori prezentați de premier drept efecte ale măsurilor economice corecte dispuse de Guvern în mandatul său.

Boc a susținut că nu există un risc de neplată a salariilor și pensiilor și că stabilitatea economică înseamnă șansa pentru viitorul apropiat de creștere a salariilor și pensiilor.

“Această stabilitate economică trebuie apărată cu orice preț și nicium preț nu este prea mare pentru asta”, a spus Boc citat de Mediafax.

Premierul Emil Boc a declarat, luni, că din punct de vedere procedural urmează să depună mandatul Guvernului atât la Președinție, cât și la Parlament în perioada imediată.

El a adăugat că regretele pe care le are pentru părăsirea funcției de prim-ministru le va prezenta în memorii.

Sursa foto: www.mediafax.ro

Join the Conversation

1 Comment

  1. Eiiiii …….prieteni , a cazut si Boc asa cum v-ati dorit voi. de astazi va incepe Spectacolul adica ceva la care participi doar daca platesti. dar voi veti putea participa pe gratis [adica pe pielea voastra] ca bunicul meu avea o vorba : ce isi face omul cu mana lui …………e bun facut !!! va salut cu stima si respect !!! sper ca de luni sa nu iesiti iar in strada ca vreti pe Boc inapoi….!! inca odata Doamne ajuta Romania si Romanii !!! si da-le minte .

Leave a comment