23/09/2017

În acest final de săptămână, doi şoferi au fost amendaţi pentru că nu aveau maşinile echipate cu anvelope de iarnă

Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud au acționat în acest sfârșit de săptămână pentru prevenirea evenimentelor rutiere pe drumurile din judeţul nostru.

Tot în această perioadă a fost suplimentat numărul echipajelor care au acționat în permanență pe drumurile din județ, în zonele sensibile. Poliţiştii au acţionat împreună cu reprezentanții Autorităţii Române Rutiere şi a Secţiei de Drumuri Naţionale Bistrița-Năsăud, pentru prevenirea evenimentelor rutiere și verificarea tronsoanelor de drum.

În județul nostru nu au fost înregistrate evenimente rutiere deosebite datorate condițiilor meteo, cu toate că ne-am aflat sub cod portocaliu de ninsori şi viscol.

Cu prilejul controalelor efectuate, au fost aplicate în total 233 de sancțiuni contravenționale la nivelul județului pentru abateri rutiere și au fost reținute 13 permise în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce și cinci certificate de înmatriculare.

Două dintre acestea au fost reţinute pentru că şoferii nu aveau autoturismele echipate corespunzător cu anvelope de iarnă.

De la începutul sezonului rece, zece şoferi au fost amendaţi şi au rămas fără certificatele de înmatriculare pentru că nu aveau cauciucuri de iarnă.

De asemenea, nici drumarii nu au scăpat de amenzi. Două firme care se ocupă de deszăpezidea drumurilor din judeţ au primit sancţiuni drastice pentru că nu au intervenit la timp. Cea mai mare amendă este de 14.700 de lei, fiind aplicată Secţiei Bistriţa a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, în custodia căruia se află DN 17 C, care a fost blocat la finele lunii trecute din cauza poleiului.