În acest final de săptămână, doi șoferi au fost amendați pentru că nu aveau mașinile echipate cu anvelope de iarnă

Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud au acționat în acest sfârșit de săptămână pentru prevenirea evenimentelor rutiere pe drumurile din județul nostru.

Tot în această perioadă a fost suplimentat numărul echipajelor care au acționat în permanență pe drumurile din județ, în zonele sensibile. Polițiștii au acționat împreună cu reprezentanții Autorității Române Rutiere și a Secției de Drumuri Naționale Bistrița-Năsăud, pentru prevenirea evenimentelor rutiere și verificarea tronsoanelor de drum.

În județul nostru nu au fost înregistrate evenimente rutiere deosebite datorate condițiilor meteo, cu toate că ne-am aflat sub cod portocaliu de ninsori și viscol.

Cu prilejul controalelor efectuate, au fost aplicate în total 233 de sancțiuni contravenționale la nivelul județului pentru abateri rutiere și au fost reținute 13 permise în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce și cinci certificate de înmatriculare.

Două dintre acestea au fost reținute pentru că șoferii nu aveau autoturismele echipate corespunzător cu anvelope de iarnă.

De la începutul sezonului rece, zece șoferi au fost amendați și au rămas fără certificatele de înmatriculare pentru că nu aveau cauciucuri de iarnă.

De asemenea, nici drumarii nu au scăpat de amenzi. Două firme care se ocupă de deszăpezidea drumurilor din județ au primit sancțiuni drastice pentru că nu au intervenit la timp. Cea mai mare amendă este de 14.700 de lei, fiind aplicată Secției Bistrița a Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj, în custodia căruia se află DN 17 C, care a fost blocat la finele lunii trecute din cauza poleiului.

Leave a comment