FOTO: 8,5 milioane de euro pentru modernizarea gării Bistrița Nord

CFR SA a semnat ieri șase contracte finanțate din fonduri europene nerambursabile, în valoare totală de 479 de milioane de euro.

Din acești bani vor fi modernizate mai multe tronsoane de cale ferate și mai multe gări.

Printre acestea se numără și gara Bistrița Nord. Pentru modernizarea acesteia a fost încheiat un contract cu firma Copisa Constructora Pirenaica – Puentes Y Calzadas Infraestructuras – SC 2 Invest, care va încasa 8,5 milioane euro, fără TVA. Perioada de execuție este de un an și cinci luni.

La ora actuală, clădirea în care funcționează gara Bistrița Nord este în stare avansată de degradare și necesită intervenții urgente. După modernizare, călătorii vor avea parte în sfârșit de condiții europene.

În ceea ce privește reabilitarea gărilor, pe listă, pe lângă gara Bistrița Nord figurează și cele din orașele Zalău, Botoșani și Râmnicu Vâlcea. În privința liniilor de cale ferată vor fi modernizate linia Curtici – Arad și tronsonul Sighișoara – Ațel (Sibiu).

Sursa de finanțare pentru cele două contracte de modernizare a liniilor de cale ferată este asigurată de Comisia Europeană (85%) și de la bugetul de stat (15%), iar pentru cele patru contracte de modernizare a gărilor, finanțarea este asigurată tot de Comisia Europeană (69,25%) și de la bugetul de stat (30,75%).

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment