Vineri, la Bistrița va avea loc seminarul “Eșecul în afaceri: obstacol sau oportunitate?”

Teama de eșec, de nereușită, este una dintre principalele motivații care, alături de lipsa de predictibilitate a economiei și sărăcia resurselor financiare, blochează ințiativa antreprenorială locală.

Cu toate acestea, conform statisticilor oficiale, doar una din cinci firme nou înființate falimentează în primii trei ani de la demararea activității și că, la fiecare faliment declarat al unei companii locale, sunt înregistrate la Oficiul Național al Registrului Comerțului două noi inițiative private.

Unul din doi antreprenori de succes a trecut deja printr-un faliment și se află la a doua sau a treia afacere. Așadar, este eșecul în afaceri un obstacol sau o oportunitate pentru obținerea succesului în antreprenoriat?

Aceasta este tema seminarului  de informare în domeniul antreprenoriatului „Eșecul în afaceri: obstacol sau oportunitate?”, eveniment care va reuni la Bistrița oameni de afaceri, repezentanți ai instituțiilor de creditare și ai structurilor asociative antreprenoriale locale, precum și persoane care doresc să se familiarizeze cu noțiuni practice de antreprenoriat. Evenimentul va avea loc vineri, 10 februarie 2012, la Hotel Coroana, între orele 11:00 ! 13:30.

Prin tematica abordată, vor răspunde interesului publicului prezent Monica Mureșan ! secretarul general al Camerei de Comerț și Industrie Bistrița Năsăud, Anna Goller ! directorul sucursalei județene a CEC Bank, Sorin Cordovan ! directorul sucursalei județene a Reiffeisen Bank, Marius Bonea și Ioan Peteleu ! antreprenori.

Evenimentul face parte din seria de seminarii de informare și cursuri de pregătire în domeniul afacerilor destinate promovării culturii antreprenoriale și dezvoltării afacerilor, componente ale proiectului „Dezvoltarea competențelor antreprenoriale prin transfer transnațional de bune practici și de formare profesională a întreprinzătorilor din România„.

Rezultat al parteneriatului dintre Institutul Român de Cercetări Economico-Sociale și Sondaje (IRECSON) și compania britanică de consultanță MSK Global Training, proiectul urmărește stimularea inițiativei private, bazate pe bune practici, în rândul populației active – persoane care doresc să înceapă o activitate independentă sau să inițieze o afacere, indiferent de statutul lor actual (angajați, șomeri, studenți), precum și întreprinzători privați care urmăresc să își îmbunătățească competențele antreprenoriale și manageriale.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 3 „Creșterea adaptabilității lucrătorilor și întreprinderilor”, Domeniul Major de Intervenție 3.1 „Promovarea culturii antreprenoriale”. Valoarea totală a proiectului este de 19.184.569 lei, din care 16.445.668 lei reprezintă  finanțare nerambursabilă din Fondul Social European.

Leave a comment