Bistrițenii, pregătiți să protesteze împotriva ACTA

O manifestație de amploare la nivel european care să aibă loc mâine este planificată pe rețelele de socializare împotriva acordului privind pirateria pe Internet, ACTA, semnat de țările europene la sfârșitul lui ianuarie.

Aproximativ 20.000 de persoane au afirmat că vor participa la manifestații în Germania, iar în România au promis să participe 30.000.

Reprezentanți din 22 de state membre UE și Uniunea Europeană au semnat, la sfârșitul lui ianuarie, la Tokyo, Tratatul Comercial Anti-Contrafacere (ACTA), care nu va putea intra însă în vigoare fără aproarea Parlamentului European.

Scopul acordului (între UE, SUA, Australia, Canada, Japonia, Mexic, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Coreea de Sud și Elveția) este, potrivit PE, acela de a consolida respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, inclusiv online, și de a combate contrafacerea și pirateria pentru bunuri precum haine de lux, muzică și filme.

Și bistrițenii sunt la curent cu acest protest, iar mâine, bistrițenii sunt așteptați să protesteze de la ora 17:00, în fa’a Monumentului Eroilor.

Vom începe un protest în data de 11 februarie, de la ora 17:00, care va avea loc în toată țara și chiar pe plan european.Vom începe să ne adunăm, să ne mobilizăm începând de la Monumentul Eroilor (vizavi de hotel Coroana de Aur) .Trebuie să conștientizăm faptul că dacă acest tratat este pus în aplicare, libera noastră exprimare (de fapt ceea ce reprezintă internetul) va dispărea așa că trebuie să luăm măsuri. 3 țări au renunțat la acest tratat din cauza protestelor în țară așa că dacă ei au putut face acest lucru, putem și noi” se precizează pe site-ul de socializare facebook, acolo unde a fost creată o pagină intitulată “Bistrița spune nu ACTA”.

Leave a comment