Categories
Bistrita Politică

Oltean: Ponta are calități care îl recomandă să rămână în opoziție, Crin Antonescu e “Gică Contra”

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat vineri, într-o conferință de presă, că președintele PSD, Victor Ponta, are calități care îl recomandă să rămână în continuare în opoziție pentru un dialog foarte bun cu puterea, în timp ce liderul PNL, Crin Antonescu, este “Gică Contra”, transmite Mediafax.

Opoziția, din nou, s-a dat în stambă. În loc să perceapă și să intuiască în mod corect care sunt modalitățile constituționale de a ajunge la putere și să fie prezentă în Parlament pentru a participa la votul de învestitură și a vota împotrivă, s-a mulțumit să facă politică în afara Parlamentului și pe sticla televiziunilor. Nu pot decât să îl salut și să îl felicit pe Victor Ponta. Am ajuns în această situație să îl felicit că a fost prezent în Parlament”, a spus Ioan Oltean.

El a adăugat că l-ar fi felicitat “și mai abitir” pe liderul PSD dacă cele două grupuri parlamentare ale PSD ar fi fost prezente în sală.

Sigur, îl felicitam și mai abitir dacă era prezent cu cele două grupuri parlamentare ale PSD, dar faptul că a avut inițiativa de a fi prezent acolo, de a avea un discurs ponderat, echilibrat, un adevărat discurs de lider de opoziție, este un mare pas înainte. Este o dovadă că Victor Ponta deține calități care îl recomandă să rămână în opoziție în continuare pentru a avea un dialog foarte bun cu puterea, un dialog constructiv. Este pentru prima dată când face o asemenea dovadă și este de apreciat acest lucru” , a afirmat Oltean.

Oltean a spus că în contrast cu Victor Ponta s-a situat Crin Antonescu pe care l-a numit “Gică Contra”.

În contrast cu Victor Ponta îl avem pe nemuritorul Crin Antonescu, care s-a dovedit și de data aceasta totalmente neinspirat, menținându-se pe aceeași linie critică, fiind acel «Gică Contra» pentru care nimic nu este bine în afară de ceea ce spune și face el, într-un contrast izbitor cu ce a făcut Victor Ponta”, a spus Ioan Oltean.

Secretarul general al PDL a adăugat că gestul lui Victor Ponta l-a nemulțumit pe cel care “coordonează, supervizează USL”, pe Dan Voiculescu.

Cel care coordonează, supervizează USL, domnul Voiculescu, de îndată i-a chemat la ordine și s-a instalat din nou pacea de la Grivco unde Victor Ponta a fost urecheat pentru gestul lui absolut corect și responsabil de a fi prezent în Parlament, de a arăta că există disponibilitatea lui și a PSD de a dialoga cu Guvernul dacă sunt îndeplinite anumite condiții, 15 puncte, absolut corect. Eu sper ca această pace de la Grivco să dureze până mâine și mâine Victor Ponta să realizeze că este nevoie de PSD în Parlament, că este nevoie de un dialog între putere și opoziție și de oameni care să tragă de mânecă Guvernul când greșește, dar nu în stradă, ci în Parlament“, a spus Oltean.

El a afirmat că speră că opoziția va reuși să realizeze că la putere nu se ajunge prin “forța străzii”, ci prin “forța politică manifestată în Parlament”.

“PDL își manifestă întreaga disponibilitate de a avea un dialog corect, un dialog responsabil cu opoziția“, a spus Oltean.

Întrebat de jurnaliști de ce îl laudă atât pe Victor Ponta, Oltean a spus: “Victor Ponta a luat-o pe o cale greșită, este tânăr, este un om cu reale perspective, iar noi avem nevoie de o opoziție constructivă și, deocamdată, este singurul care poate să facă o astfel de opoziție”.

Am văzut că dă semne serioase de revenire la un comportament absolut responsabil și rezonabil și a încuraja și aprecia nu văd nimic rău. Întotdeauna copiii trebuie încurajați și apreciați, a spus Oltean.

Întrebat care este calea greșită, Oltean a spus: “Calea greșită este că au părăsit Parlamentul și încearcă să ajungă la putere folosind forța străzii și nu forța Parlamentului”.

“Noi nu am spus că doar PSD a greșit, și PNL, dar iată că, dintre cei doi (lideri – n.r.), Victor Ponta dă semne că realizează că au făcut o mare greșeală. Nu știu cine l-a desemnat, dar dacă a fost desemnat de conducerea USL, cu atât mai bine, dar se pare că nu aceasta este realitatea după reacția PNL”, a spus Oltean.

Întrebat dacă el crede că după discursul lui Victor Ponta se va destrăma USL, Oltean a spus: “Nu, nu credem și nici nu este dorința noastră să se destrame USL, nici nu avem interes să se destrame. Avem interes ca ei să fie prezenți în Parlament și să avem un dialog putere-opoziție constructiv și realmente în interesul poporului, aceasta e dorința noastră“.

Liderul PSD, Victor Ponta, a susținut, joi, în plen, un discurs amplu, care a durat aproximativ 40 de minute și din care au lipsit accentele vehemente. Mai mult, Ponta a lăsat să se înțeleagă că opoziția ar putea colabora politic cu viitorul premier.

Imediat după discursul lui Ponta, conducerea PNL a convocat o ședință ad-hoc pentru a discuta atitudinea PSD și a președintelui formațiunii social-democrate.

Ulterior, președintele PNL, Crin Antonescu, a făcut un apel, în numele colegilor săi din conducerea partidului, la partenerii din USL, respectiv la PSD și la PC, solicitându-le să nu uite nicio secundă cu cine se bat și că lupta lor este împotriva regimului Traian Băsescu.

Leave a Reply