FOTO: Bistrițenii au spus “NU ACTA” și au scandat “Jos cenzura”

În această seară, peste 100 de manifestanți s-au adunat din nou în fața Prefecturii Bistrița-Năsăud pentru a protesta.

De această dată, protestele au fost împărțite în două tabere, cele împotriva actualului partid aflat la guvernare și cele împotriva ACTA.

Deși existau două tabere care protestau, în final, manifestanții s-au unit, scandând atât lozinci antiprezidențiale, cât și lozinci împotriva acordului privind pirateria pe Internet, ACTA, semnat de țările europene la sfârșitul lui ianuarie.

Dacă protestul împotriva președintelui Traian Băsescu a prins deja rădăcini la Bistrița, cel împotriva ACTA se desfășoară pentru prima dată, fiind pus la cale prin intermediul rețelelor de socializare.

Scopul acordului ACTA este, potrivit Parlamentului European, acela de a consolida respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, inclusiv online, și de a combate contrafacerea și pirateria pentru bunuri precum haine de lux, muzică și filme.

Bistrițenii, care au venit înarmați cu măști strigau lozinci precum “Jos cenzura” declarând că sunt împotriva acestui acord. Manifestanții cer ca România să renunțe la acord.

În schimb, în cealaltă tabără, protestatarii au scandat și lozinci împotriva conducerii Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, în special împotriva președintelui Liviu Rusu. Oamenii îi transmiteau un mesaj președintelui și anume “Liviu Rusu, nu uita, va veni și vremea ta”. În cazul protestelor împotriva partidului aflat la putere, bistrițenii spun că vor continua să iasă în stradă și în zilele care urmează.

Mai multe fotografii de la protest găsiți pe pagina nostră de facebook.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment