Categories
Agenda News Pamflet

Talentat de nemulțumitul Ioan Oltean

Atunci când Ioan Oltean este nemulțumit, este bine să nu fii subiectul nemulțumirii sale. De-o pildă, atrunci cânda fost nemulțumit de Lăzăroiu, acesta a fost dat afară din funcția de ministru. Următoarea dată când a fost nemulțumit, Baconschi a plecat din minister printr-un simplu sms. Apoi s-a arătat nemulțumit de Emil Boc și de Funeriu, motiv pentru care premierul și-a dat demisia și l-a luat și pe ministrul Educației și Învățământului cu el. Eu aștept cu interes ziua aceea în care Ioan Oltean se va uita în oglindă și va zice: „sunt cam nemulțumit de mine”. Sau măcar sper că s-or uita alții pentru el…
Dar să revenim la cauzele nemulțumirii lui Ioan Oltean cu privire la Daniel Funeriu, cel despre care a afirmat, nu mai departe decât săptămâna trecută, că este cel mai nesuferit om din teritoriu. „Ești cel mai antipatic și rău văzut în teritoriu!”, i-a strigat Oltean ministrului Educației. Nici nu trecu bine ședințăa și am aflat și noi motivul antipatiei și ce înțelege Ioan Oltean prin „teritoriu” (cam ce înțeleg și liderii Uniunii Soluții Lipsă prin „popor”): vorbise și el cu niște sindicaliști de la el din Bistrița-Năsăud (județ mic în care toată lumea se cunoaște cu toată lumea și măcar o cină a porcului au mâncat unii de la alții), deci nu se făcea să nu plece urechea la pierderile acestora adânc loviți în buzunare de decizia „antipaticului” de a nu le mai da voie să salte cu japca cotizația de sindicat direct de pe fluturașul cu salariul amărâtului de profesor obligat să facă sindicalism cu forța. Vorbim despre pierderi de zece milioane de euro, pierderi estimate pentru sindicatele din învățământ, milioane numai bune să stea și sindicalistul șef pe străzi și să gândească cu gura la binele sindicatului (deși nu pricep de ce sunt pierderi ! sindicatele le luau cu japca, nu le dădeau sindicaliștii de bună voie?!). Iar bietul Ioan Oltean, la vârsta lui, este și el un biet fesenist în gândire, rămas cu mentalitatea din Internaționala Socialistă, un politician de provincie disperat că PDL își pierde din voturile acelor profesori care au un singur lucru cu care se laudă ca profesori: vechimea în muncă și „specializările” făcute pe la Casa Corpului Didactic, urmate de diplome de doi bani pe care le depun la dosar ca să se transfere sau să ia gradație de merit. Cum să nu fi fost urât Funeriu în teritoriu, când școlile sunt pline de profesori care fac din vechimea la catedră stindard al calității și care îți spun cu nesimțire, în calitate de colegi: ”și ce dacă ai diplome obținute în afară”?
De ce revin la această temă acum când ar fi subiecte mai arzătoare la ordinea zilei, precum: noul guvern, spumele pe care le fac Ghișe, Șova și gașca pe la tembeliziuni conform cărora Traian Băsescu ar trebui arestat pe loc pentru atentat la siguranța națională, că l-a numit ilegal ca premier pe Mihai Răzvan Ungureanu (din „servicii”, care acum sunt comparate cu vechea Securitate, dar săptămâna trecute erau curtate cu asiduitate de către cei din Uniunea Suspine și Lamentații), viscolul de afară care a rebegit mărețele mișcări de protest ale poporului Antenelor și iRealităților șamd? Păi, cu noul guvern aștept să fie validat, pe Ghișe (și nu numai) ar trebui să-l interneze cineva pentru atentat la răbdarea oamenilor, viscolul se va termina și, odată cu venirea căldurii, vor răsări din nou, ca și ghioceii, veșnicii protestari în căutare de „jos” câte ceva șamd. În schimb azi, la cald, Curtea de Apel București a dat câștig de cauză Ministerului Educației în fața sindicatelor, în procesul referitor la reținerea automată a cotizațiilor din salariul profesorilor. Deci, Daniel Funeriu are cu cine împărți antipatia din teritoriu. Ioan Oltean cu cine-și împarte nemulțumirea. Și, punctul be: nemulțumirea aceasta funcționează și în sens lucrativ, în sensul de-a se face lucruri bune. De exemplu, ar putea fi domnul Ioan Oltean nemulțumit pe iarna de afară, dar nu în sensul să cadă zăpadă, sau temperatura?

http://sareinochi.com/

Leave a Reply