Tinerii liberali sar în ajutorul sinistraților din zonele afectate de ninsoare și ger

Tineretul Național Liberal și Cluburile Studențești Liberale au organizat o Campanie națională de solidaritate cu sinistrații din zonele afectate de ger și ninsoare. Astfel, fiecare dintre cele 47 filiale ale TNL va distribui ajutoare în câte o localitate din cele șase județe, cele mai grav afectate.

Bărăganul este cunoscut de veacuri ca o zonă neprimitoare, în care natura încearcă să domine oamenii. Nu degeaba această zonă din teritoriul României a fost ultima populată, nu degeaba a fost o destinație preferată pentru deportările comuniste. Oamenii Bărăganului au trăit mereu în condiții grele. Dar astăzi, când România este considerată un stat modern, când toți cetățenii României sunt, de cinci ani, cetățeni europeni, situația în care se află oamenii din zonele sinistrate este de neconceput.

Au murit 79 de oameni. De două săptămâni, sute de drumuri blocate, zeci de localități lăsate în beznă, zeci de mii de oameni izolați fără apă potabilă, mâncare sau medicamente. Cu ani în urmă, oamenii își chibzuiau agoniseala de peste an ca să poată trece iarna. Astăzi, oamenii sunt atât de săraci, încât trăiesc de pe azi pe mâine, iar cămările au devenit nefolositoare. Aceasta este, într-adevăr, o imagine apocaliptică, domnule prim-ministru, Mihai Răzvan Ungureanu.

Tineretul Național Liberal consideră inacceptabil faptul că actualii guvernanți dau vina pe cetățeni pentru incompetența lor. De ani de zile, președintele Traian Băsescu încearcă să învrăjbească românii, acuzându-i de toate nerealizările mandatelor sale. Dar fenomenul ”Piețelor” a dovedit că  s-a înșelat. Noul prim-ministru, Mihai Răzvan Ungureanu, le spune românilor că sunt leneși. Dar valul de solidaritate demonstrează că și acesta s-a înșelat.

Florin-Alexandru Alexe, președintele TNL, a declarat: ,,Guvernanții încearcă, prin orice mijloace, să îi facă pe cetățeni să se simtă vinovați, gândindu-se că în felul acesta nu mai au putere de reacție la mojiciile lor. Românii trebuie să se simtă mândri că reușesc să rămână solidari. Ei trebuie să facă o diferență clară. Nu este responsabilitatea noastră să deszăpezim, nici să asigurăm hrană și medicamente sinistraților. Aceasta este datoria guvernanților, care au banii noștri, ai contribuabililor. Dar este datoria noastră de onoare să ne ajutăm semenii, în momentele în care incompetența guvernanților a depășit orice limită suportabilă.”

Tinerii liberali vor distribui ajutoare în 14 localități din județul Buzău, 11 din Călărași, 10 din Vrancea, opt din Ialomița, trei din Brăila și într-o localitate din Galați. Lista completă a acestor localități se găsește în atașament. Donațiile vor fi strânse în aceste zile, urmând ca la sfârșitul săptămânii să fie organizate transporturi către zonele sinistrate.

La Bistrița, ajutoarele pot fi aduse la oricare dintre cele două sedii ale PNL:

• Nicolae Titulescu, nr. 12 – sediul Biroului Politic Județean al PNL Bistrița-Năsăud;

• Liviu Rebreanu, nr. 18 ( pietonal ) ! sediul Biroului Politic Municipal al PNL Bistrița;

Biroul de presă al TNL

Leave a comment