20/08/2017

FOTO: Eugen, un copil abandonat în Spitalul Judeţean, a fost botezat astăzi, în prezenţa medicilor şi a asistentelor

În urmă cu trei luni de zile, la Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăud a fost adus pe nume un băieţel – Eugen. Însă, cu toate că venirea pe lume a unui copil ar trebui să bucure orice părinţi, în acest caz nu s-a întâmplat aşa.

Mama copilului l-a abandonat imediat după ce acesta a primit viaţă şi, în ultimele trei luni de zile, familia copilului este formată din medicii şi asistentele Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, care îl îngrijesc şi îi acordă atenţie. Având în vedere că mama acestui micuţ nu s-a mai întors după copil, angajaţii instituţiei medicale s-au gândit să îl boteze creştineşte, pentru a intra în această lume cum se cuvine.

Astfel, în această dimineaţă, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, dr. Mircea Gelu Buta, însoţit de alţi medici şi asistente şi alături de două fetiţe, Jessica şi Ariana, au organizat botezul micuţului. Preotul spitalului l-a botezat pe micuţ în prezenţa celor două naşe, care vor deveni părinţii spirituali ai copilului. Cu toate că fetele sunt şi ele la vârste fragede, gestul lor i-a lăsat fără cuvinte pe majoritatea celor prezenţi la slujba de botez oficiată în bisericuţa din incinta spitalului.

Anual la Bistriţa se înregistrează cazuri de abandon de copii. Fie că părinţii nu îşi permit să îi crească, fie că nu îi doresc, fie alte motive, anual la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăud sunt abandonaţi micuţi nevinovaţi. După ce stau o perioadă în grija asistentelor ei sunt transferaţi în centrele de plasament, de unde aşteaptă o familie dornică să îi înfieze.

Aşa se întâmplă şi în cazul lui Eugen, pentru care asistentele se roagă să existe cineva cu suflet mare care să îi ofere şansa la o viaţă normală.

Comentarii

  1. Ioanazadic spune:

    Sa dea Dumnezeu ca sa aiba acest copil o viata lunga,fara vreun impediment,cu toate ca de la nastere i s/a negat dreptul la o familie .

  2. lozinplic spune:

    pacat ca mama lui mai traieste o cheama lesenciuc ana ileana  din strada artarilor bistrita  blonda de la lozuri cu mai multi amanti unu e colegu ei poneiu sau t   coleg de jocuri la aparate.