FOTO: Zeci de tineri cu deficiențe, în căutarea unui loc de muncă

În această dimineață, la Grupul Școlar Sfânta Maria, situat pe strada Independenței, din municipiul Bistrița se desfășoară o bursă a locurilor de muncă pentru copiii cu dizabilități intelectuale.

Bursa locurilor de muncă este organizată de Fundația Motivation România și Fundația Special Olympics din România, în colaborare cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistrița-Năsăud. Acțiunea de astăzi face parte dintr-un proiectul intitulat „Șanse egale pentru integrarea în muncă a persoanelor cu dizabilități intelectuale din România”.

La această oră, zeci de tineri care învață la Grupul Școlar Sfânta Maria iau parte la bursa locurilor de muncă în speranța că își vor găsi un job.

Lacrima Ivan, directorul adjunct al unității de învățământ, a declarat că “avem aproximativ 70 de elevi de clasa a XI-a, care vor obșine o calificare în mai multe domenii, precum construcții, industrie textilă, turism și alimentație publică”.

De asemenea, unul dintre mediatorii implicați în acest proiect, Alexandru Mănăilă, a declarat că “noi am purtat discuții cu 40-50 de angajatori. Dintre ei, 10 ne-au confirmat prezența, iar acum , la ârgul locurilor de muncă sunt prezenți șapte angajatori care oferă mai multe locuri de muncă. Acesta este cel de-al 12-lea târg pe care îl organizăm în cadrul proiectului Șanse egale pentru integrarea în muncă a persoanelor cu dizabilități intelectuale din România”.

Tinerii par destul de interesați de locurile de muncă puse la dispoziția lor și, sunt prezenți în sala festivă a Grupului Școlar Sfânta Maria, acolo unde are loc bursa.

Printre angajatori se numără firme precum RAAL, Indemanarea Prod Com, SCM Progresul, SIM ADY și altele. Rămâne de văzut câți tineri se vor angaja în urma acestei burse.

Leave a comment