25/09/2017

Liderul de sindicat din Leoni, Marinel Stungar, spune că angajaţii se tem că producţia s-ar putea muta în Republica Moldova

Într-o conferinţă de presă a filialei judeţene a sindicatului CNS Cartel Alfa, liderul de sindicat din cadrul companiei Leoni, Marinel Strungar, a declarat că angajaţii se tem din cauza unor zvonuri cum că Leoni ar putea să se mute în Republica Moldova. Asta pentru că Leoni Bistriţa a deschis un nou punct în Republica Moldova.

Există un punct de lucru nou, care a fost deschis în Republica Moldova. Se pare că acesta va prelua o producţie din Tunisia. Ieri am citit într-un ziar internaţional că s-a luat decizia închiderii unei fabrici de 2.200 de salariaţi din Tunisia. Acel proiect din Republica Moldova, care ar trebui să preia producţia din Tunisia, este făcut practic prin Leoni Bistriţa. Oficial proiectul este al Leoni Bistriţa, numai punctul de lucru este în Moldova” a declarat Strungar.

Liderul de sindicat mai spune că există la ora actuală zvonuri şi mai ales temeri în rândul angajaţilor, mai ales în condiţiile în care lumea cunoaşte condiţiile din Republica Moldova, unde costurile de producţie sunt mai mici.

La ora actuală, Leoni este cel mai mare angajator din judeţ. În cazul în care firma ar pleca, mii de oameni ar rămâne fără loc de muncă.

Sura foto: www.leoni.com

Comentarii

  1. Athen114 spune:

    sa fim sincer :nu exista sindicat de cativa ani la leonii.
    e doar batae de joc fata de angajatii de acolo