Militar bistrițean prins cu cannabis în Afganistan

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism ! Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a inculpatului COTOC DAN MIHAI, în vârstă de 29 de ani,  pentru săvârșirea  infracțiunii de deținere, fără drept, de droguri de risc, în vederea consumului propriu, prev. de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 rap. la art. 4 C.p.

În fapt, se reține că la data de 04.01.2012, cu ocazia controlului efectuat de Poliția Militară a Aeroportului din Kandahar, Afganistan în vederea îmbarcării într-o aeronavă cu destinația Kabul, inculpatul COTOC DAN MIHAI a fost depistat având asupra sa cantitatea de 50 grame cannabis, drogurile fiind destinate consumului propriu.

Inculpatul COTOC DAN MIHAI are calitatea de sergent major în cadrul UM 01331 Bistrița și efectua serviciul militar în cadrul unei misiuni externe în Afganistan.

Cercetările au fost instrumentate cu sprijinul ofițerilor din cadrul Ministerului Apărării Naționale  – Direcția Contrainformații și Securitate Militară.

Cauza a fost trimisă spre competentă soluționare Tribunalului Bistrița.

Sursa foto: www.a1.ro

Leave a comment