UPDATE: Consilierii județeni au votat în favoarea accesării unui împrumut pentru asfaltarea a trei drumuri

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud care s-a reunit astăzi într-o ședință ordinară dezbate la această oră un proiect de hotărâre extrem de important pentru județul nostru.

Este vorba despre un proiect care prevede asfaltarea unor drumuri județene, mai precis a drumurilor care leagă Mureșenii Bârgăului de Colibița (DJ 173), Uriu de limita cu județul Maramureș (DJ 171) și Șieuț de Sebiș (DJ 154).

Însă, pentru a se putea face aceste investiții, CJ BN vrea să acceseze un împrumut bancar în valoare de maxim milioane de lei, întrucât din bugetul județean, pentru moment, acestea obiective de investiții nu pot  primi finanțare. Perioada de returnare a creditului este de 5 ani de zile.

Consilierii dezbat la această oră proiectul și se pare că el va trece de consilierii locali, întrucât grupul consilierilor PSD a anunțat că îl va vota.

Social Democratul Daniel Suciu a declarat că “grupul consilierilor PSD nu se opune realizării unor investiții care să fie în beneficiul cetățenilor. Vă anunț din capul locului că noi vom vota acest proiect, dar vrem să vedem care au fost criteriile în baza cărora s-au selecționat cele trei drumuri. Menționăm că ar fi existat și alte variante în locul celor trei drumuri. Acum vom da acordul de principiu, dar aștept ca la ședințele următoare să aflăm mai multe informații privind băncile cu care s-a discutat, despre ce dobânzi ar fi vorba și așa mai departe”.

La rândul său, consilierul liberal Ioan Deneș a luat și el cuvântul pe marginea acestui proiect. “Așa cum spunea și colegul de la PSD și grupul consilierilor PNL vor vota acest proiect, însă, avem câteva întrebării la care poate ne puteți răspunde. Mă bucur că spuneați că toate drumurile din județ sunt extraordinare și, cu toate acestea, acum spuneți că este loc de mai bine. Este cazul celor trei drumuri despre care nu vreau să detaliez cum le-ați ales … Vreau să știu de ce nu s-a detaliat cum vor fi împărțite cele 11 milioane de lei pe cele trei drumuri. Și, aș mai face o constatare, că peste aceste trei drumuri, dumneavoastră o să faceți un împrumut de 11 milioane de lei, bani care ar fi echivalentul unui kilomentru de drum, mai ales dacă ne gândim la drumul de la Strâmba și la costurile de acolo” a spus Deneș.

În replică, Liviu Rusu a declarat că “e campanie electorală și înțeleg că acum vreți să fiți mai vizibili și că acum votați proiectele de hotărâre. Nu vreau să fac o trecere la alte mandate, dar spun că dumneavoastră nu vreți să vedeți câte drumuri am făcut noi în patru ani de zile. Nu-i nimic, noi le-am semnalizat cu bannere … Am făcut infrastructură, dar nu e suficient pentru că județul nostru are petste 700 de kilometri de drumuri județene”.

ACTUALIZARE 12:04

După aproape 30 de minute de dezbatere, consilierii au trecut la votul propriu-zis pe acest proiect. Consilierii au votat: 28 de voturi pentru și o abținere. Consilierul care s-a abținut a fost chiar fostul președinte al CJ BN, Gheorghe Marinescu, care a declarat că nu este de acord cu acest împrumut.

Join the Conversation

1 Comment

  1. bine  ma magarilor ca va imprumutati!!! banii care i dau pe taxa aberanta de drum unde-s?mama voastra !!!

Leave a comment