22/09/2017

FOTO: USL îşi prezintă astăzi viziunea pentru educaţie

După ce săptămâna trecută, organizaţia judeţeană a Uniunii Social Liberale Bistriţa-Năsăud a prezentat viziunea sa pentru mediul înconjurător, astăzi, la Bistriţa, USL BN prezintă viziunea pentru educaţie.

În sala de şedinţe a Primăriei Bistriţa are loc prezentarea acestei viziuni, după care, bistriţenii prezenţi vor putea lua parte la o dezbatare publică pe această temă, în cadrul căreia vor putea face propuneri. La prezentare iau parte atât oameni politici, cât şi profesori şi directori ai unor unităţi de învăţământ din judeţul Bistriţa-Năsăud.

La ora actuală, USL consideră că educaţia nu reprezintă o prioritate pentru actuala guvernare. Sistemul educaţional este subfinanţat, iar USL spune că România ocupă ultimul loc în UE în ceea ce priveşte finanţarea publică a sistemului de învăţământ.

Peste 1.000 de şcoli au fost închise şi de asemenea, circa 15.000 de profesori şi-au pierdut locurile de muncă în urma reformei. Reprezentanţii acestei alianţe vor să arate că au o alternativă şi propun “O şcoală pentru cariera profesională şi pentru viaţă”. PRin acest proiect se propune motivarea cadrelor didactice, recunoaşterea rolului social prin salariu, respectarea demnităţii şi autonomiei profesionale. Totodată, USL are ca obiectiv integrarea, de urgenţă, a cadrelor didactice în programe de formare continuă, prin proiecte finanţate din fonduri structurale.

La prezentare sunt prezenţi şi deputaţii  Radu Moldovan şi Ioan Ţintean. Radu Moldovan spune că el consideră că niciun popor nu poate să aibă un viitor strălucit fără a investi masiv în în două sisteme extrem de importante, cel educaţional şi cel sanitar.

Comentarii

  1. 123 spune:

    Doar atat “popor” au reusit sa stranga? Unde sunt restul “oamenilor” intelectuali?