Aproape 30% dintre proiectele cu fonduri europene în domeniul agricol, câștigate de femei

Aproape 30% dintre proiectele cu fonduri europene din domeniul agricol, declarate câștigătoare la nivelul județului Bistrița-Năsăud, au fost depuse de femei, a declarat, joi, într-o conferință de presă, directorul Agenției Județene de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (AJPDRP), Monica Miclea, citată de Agerpres.

“În jur de 25-30% sunt femei. Avem două cabinete stomatologice în mediul rural, avem ferme de vaci de lapte, avem chiar și pe procesare, avem abatoare în județ care au avut ca reprezentat legal femei. De asemenea, avem pe culturi, pe sere tot reprezentante femei”, a spus Miclea.

Potrivit directorului AJPDRP, cele mai populare măsuri la nivelul județului s-au dovedit a fi măsura 141 pentru sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistență, unde s-au câștigat 2.600 de finanțări, și măsura 112 privind instalarea tinerilor fermieri, unde există 90 de contracte în implementare și alte 150 în evaluare.

De asemenea, fermierii bistrițeni au mai depus proiecte pe măsurile 312, privind înființarea unor microîntreprinderi, și 313, prin care se încurajează activitățile turistice

Leave a comment