PER BN: La noi, „La Liviu”

Vanzoleala electorala a inceput deja. Unii fac bilanturi, altii liste de candidati si planuri de viitor vazindu-se deja cu sacii in caruta. In mod nemeritat un eveniment, zicem noi semnificativ, a trecut cu totul neobservat. La sfarsitul anului trecut, dupa patru ani de eforturi, a fost fost inaugurat primul obiectiv din perimetrul campusului scolar Liviu Rebreanu.

Nu, nu este vorba despre vreo scoala, camin, teren de sport sau biblioteca ci despre un bar. In timp ce in alte orase ale tarii consiliile locale au adoptat in baza Legii nr.148/2000 si a Ordonantei nr. 5/2008, hotarari prin care se interzice comercializarea alcoolului si tutunului la o distanta mai mica de 200 metri de unitatile scolare, la noi, administratia actuala, a considerat ca tocmai aceste activitati sunt dezirabile. De la inceputul acestui an „La Liviu”, in pauza mare, elevii pot sa se deprinda cu gustul cognac!ului si sa traga cate o tigara chiar in curtea fostului liceu, azi campus. In locul educatiei fizice elevi pot beneficia de acum de ore de biliard si poker mecanic pentru care, prin grija alesilor nostri, au fost create cele mai bune conditii.

Am sustinut de la bun inceput ca este o prostie sa te apuci sa construiesti o noua scoala in municipiu in conditiile in care populatia orasului a scazut cu 10.000 de locuitori in ultimii 20 ani si Primaria inchiriaza prin licitatie salile de clase nefolosite de la alte scoli. Inainte ca milioane de lei sa fie alocate din bugetul local in acest scop am sugerat ca in cladirea fostului inspectorat scolar ar putea fi amenajate cateva clase daca era cu adevarat nevoie de acest lucru. Am deplans deasemenea, in repetate randuri, diminuarea suprafetei terenurilor de sport ale liceului, lasarea acestora in paragina  precum si limitarea accesului pe acestea.

Acum cred ca lucrurile sunt clare. In conformitate cu strategia pentru educatie a alesilor nostri prioritara era infiintarea unitatii „La Liviu” – scoala de inalte studii administrative. Noi generatii de cocalari si pitzipoance isi vor putea astfel completa studiile in complexul campusului pentru a fi pregatiti la momentul potrivit sa ia locul actualilor consilieri, directori de deconcentrate si inalti functionari publici. Dupa ce vor invata ce e aceea o cacealma tinerii vor putea trece cu usurinta la nivelul superior al blatului si smenului cu interesele si banii publici. In fiecare zi, de la 8 dimineata si pana la ceasurile 4 din noapte „La Liviu” este deschis pentru tinerii studiosi.

Partidul Ecologist Roman Filiala Bistrița – Nasaud – Președinte Alexandru Marian TONIUC

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment