Muzeul de Artă Comparată din Sângeorz-Băi găzduiește “Cinemateca filmului de artă”

La  Muzeul de Artã Comparatã din Sângeorz-Bãi, a avut loc prima vizionare de film din cadrul proiectului „Cinemateca filmului  de artă” organizat în colaborare cu Casa de Culturã și Liceul Teoretic “Solomon Halițã”. Filmul vizionat a fost “Mulholland Drive” regizat de David Lynch, care a stârnit reactii variate în rândurile celor prezenti.

Acest club este menit sã îi scoatã pe cinefili din cotidianul filmelor comerciale gãsite adesea la Tv și pe internet și sã ne creeze o cu totul altã stare. În urma vizionãrii s-au discutat diverse teme și s-au dezbãtut posibile interpretãri ale filmului, care deopotrivã au captat atentia și au socat spectatorii.

Ceea ce se vrea realmente cu acest club de vizionare de filme de artã este prezentarea unei istorii a cinematografiei în speranta educãrii unui numãr cât mai mare de oameni interesati, chiar pasionati de asa ceva.

Organizatorii acestui eveniment au vrut ca primul film sã fie unul postmodern, și ca orice postmodern care se respectã vrea sã creeze un impact în rândurile spectatorilor prin soc, ceea ce îl face pe privitor sã realizeze cã filmele de artã sunt pentru cei realmente interesati.

Prezentarile acestor filme sunt facute de prof. Maria Juca.

Leave a comment