2.500 de tineri liberali vor celebra libertatea în cadrul Galei anuale a Tineretului Național Liberal

Cea de a VII-a ediție a Galei Tineretului Național Liberal va avea loc sâmbătă, 10 martie, de la ora 17.00, în sala Alexandru Ioan Cuza de la Palatul Parlamentului (intrarea C1). Protestele de la începutul acestui an, care au avut loc în Piața Universității și în toată țara, au demonstrat că lupta pentru libertate nu a fost, încă, pe deplin câștigată de poporul român. De aceea, peste 2.500 de tineri liberali vor veni din toată țara pentru a celebra lupta continuă a românilor pentru libertate.

Tema Galei TNL 2012 este ”Libertatea”, pentru că de prea multe ori românii au luptat cu îndârjire pentru a câștiga acest drept. Președintele TNL, Florin-Alexandru Alexe, a declarat: ”Tinerii liberali au pregătit o incursiune în istoria zbuciumată a luptei pentru libertate dusă de poporul român. Seria evenimentelor prezentate la Gală se termină cu protestele din acest an care au loc in Piața Universității și în multe alte Piețe din țară. Dar lupta pentru libertate a tinerilor liberali va continua în acest an cu două bătălii decisive, la finalul cărora speranța noastră este ca lupta pentru libertate să fie recâștigată.”

Tineretul Național Liberal consideră că cel mai important moment politic al anului 2011 este revenirea în prim planul scenei publice românești a M.S. Regelui Mihai I al României, odată cu discursul memorabil susținut în Parlamentul României la data de 25 octombrie 2011. Pentru a marca acest moment deosebit și pentru a ne arăta recunoștința față de modul în care M.S. Regele Mihai I al României a înțeles să sprijine, să onoreze și să iubească poporul român, Tineretul Național Liberal a decis să îi acorde acestuia Trofeul ”Născut Liber” pentru ”Cea mai lungă carieră în slujba libertătii”.

La eveniment vor participa liderii PNL, între care Crin Antonescu ! Președintele PNL, seniorii Mircea Ionescu-Quintus, Radu Câmpeanu și Dinu Zamfirescu, vicepreședinții PNL Daniel Chițoiu, Mircea Diaconu, Relu Fenechiu, Răducu Filipescu și Mihai Voicu, Călin Popescu-Tăriceanu, Cristian Adomniței. De asemenea, au confirmat prezența reprezentanți ai societății civile și reprezentanți ai Corpului Diplomatic străin acreditat în România.

Din partea TNL Bistrița-Năsăud va participa prim-vicepreședintele Sergiu Cheța, împreună cu o delegație formată din zece tineri.

Leave a comment