PSD Bistrița-Năsăud îi cere lui Berca să îl demită pe prefect după participarea la un eveniment PDL

Reprezentanții PSD Bistrița-Năsăud i-au cerut, joi, ministrului de Interne, Gabriel Berca, să îl demită pe prefectul județului, Cristian Florian, după ce acesta a participat la un spectacol organizat de PDL, cu ocazia Zilei Femeii, și a oferit trandafiri portocalii femeilor, alături de șeful CJ.

Purtătorul de cuvânt al PSD Bistrița-Năsăud, Daniel Suciu, afirmă, într-o scrisoare deschisă intitulată “Mai mult ca prefect” și dată publicității joi, că prefectul județului “nu are nicio jenă să se afișeze zâmbitor la toate evenimentele publice organizate de PDL Bistrița-Năsăud”.

“Prefectul Cristian Florian nu participă la ședintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud pentru că prezența îi provoacă un disconfort major. Prefectul nu se implică în corectarea gravelor carențe de legalitate patronate de președintele CJ (Liviu Rusu – PDL), în schimb, dau flori împreună – ce-i drept, un gest frumos – la spectacole. Prefectul Cristian Florian nu răspunde la solicitările reprezentanților opoziției, pe teme administrative, în schimb patronează toate evenimentele de partid”, se arată în scrisoare.

Potrivit sursei citate, dacă prefectul “nu a putut să se despartă de haina activistului de partid, așa cum a demonstrat-o participând la evenimentul organizat în 7 martie de femeile democrat-liberale și dacă tot nu are nicio jenă în a-și afirma apartenența politică, poate îi trece prin cap prefectului Florian să demisioneze și să se dedice politicii. Nu de alta, dar prefectul va fi garantul organizării corecte a alegerilor din acest an, iar atitudinea partizană a acestuia nu oferă nicio garanție că acest lucru se va întâmpla”.

Întrucât PSD consideră că sunt slabe șanse ca prefectul să demisioneze, formațiunea cere Ministerului Administrației și Internelor, prin ministrul Gabriel Berca, să îl demită, “dându-i ocazia tânărului prefect să facă politică derobat de însărcinările oficiale”.

Miercuri seara, Cristian Florian a stat alături de președintele PDL Bistrița-Năsăud, Ioan Oltean, și de președintele CJ, Liviu Rusu, în primul rând la spectacolul “Femeia europeană”, organizat de femeile democrat-liberale, ocazie cu care au fost premiate 62 de învățătoare din județ.

Marți, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Liviu Rusu (PDL), și prefectul Cristian Florian au împărțit trandafiri portocalii și bomboane de ciocolată femeilor care au participat la un spectacol organizat de cele două instituții cu ocazia zilei de 8 Martie.

Join the Conversation

1 Comment

  1. Astea-s articole marca Daniel Suciu. Pe prefect l-a numit Guvernul care e PDL. Normal ca prefe merge cu suita de partid unde e chemat, ce naiba? Restu e gargara ca vezi-Doamne prefe’ nu are voie sa faca politica si alte bla-bla-uri. Vrajeala ieftina. PSD agita apele cu orice rahat pe batz.

Leave a comment