Tineretul Național Liberal: Mediul rural este o resursă neexploatată a economiei românești

Tineretul Național Liberal consideră că mediul rural poate fi o resursă importantă de dezvoltare economică a României. În acest sens, tinerii liberali au dezvoltat în cadrul structurii naționale, TNL Rural, organizație dedicată proiectelor de dezvoltare rurală.

La acest sfârșit de săptămână, la Palatul Parlamentului a avut loc Conferința de alegeri a Biroului Executiv Național al TNL Rural, în urma căreia Cornel Constantin Poterașu a fost ales președinte, iar Cristian Ancuța, secretar general. La eveniment au fost invitați membri din conducerea BPN al TNL, deputatul Gigel Stirbu, reprezentanți ai Comisiei de Agricultură a TNL și reprezentanți ai departamentului de comunicare al TNL.

În cadrul acestei ședințe, tinerii liberali au adoptat rezoluția „Să redăm tinerilor România rurală”, rezoluție ce se bazează pe realitățile și necesitățile țării din acest moment și aduce o rezolvare a problemelor existente.

Astfel, tinerii liberali își concentrează atenția pe probleme precum nivelul scăzut de trai al locuitorilor din mediul rural, care generează exodul majorității tinerilor din mediul rural spre mediul urban și apoi spre piețele externe de muncă, depopularea mediului rural și implicit a țării și creșterea incidentei abandonului școlar în rândul tinerilor.

TNL Rural propune reducerea decalajului între mediul rural și cel urban prin educarea și formarea tinerilor din mediul rural. De asemenea, aceștia trebuie încurajați să se implice în administrația locală, putând contribui astfel la îmbunătățirea condițiilor de trai din acest mediu.

Simion Creța, membru al TNL Bistrița-Năsăud, face parte din conducerea națională a TNL Rural.

Departamentul de comunicare al TNL

Leave a comment