FOTO: Prinși în flagrant, în timp ce furau dintr-o mină

Jandarmii Grupei de Supraveghere și Intervenție din orașul Năsăud și jandarmii montani din Rodna, aflați într-o acțiune de patrulare în localitatea Valea Mare au surprins în flagrant trei bărbați care sustrăgeau fier din mina Făget, mină aflată în conservare.

Jandarmii au constatat la fața locului, ca de câteva zile, mai multe obiecte din fier au fost sustrase de către cei în cauză, din galeria minei și trase pe zăpadă, aproximativ 3 km., până la drumul de acces pentru a putea fi încărcate într-o autoutilitară. Obiectele din fier constau în diferite piese metalice și unelte folosite în exploatarea minei.

Jandarmii au întocmit pe numele celor trei bărbați, ( Călin F. de 26 de ani, Florin R. de 34 de ani ambii din Rodna și Octavian O. de 27 de ani din comuna Șanț), actele premergătoare începerii urmăririi penale, pentru infracțiunea de furt calificat.

Fierul vechi provenit din galeria aflată în conservare cântărea aproximativ 3.500 de kg, și a fost predat pe bază de proces verbal, în custodie, la punctul de colectare a fierului vechi din Rodna.

O infracțiune de același gen a fost constatată în urmă cu doar trei săptămâni de către jandarmii montani din Rodna și cei din cadrul Grupei de Supraveghere și Intervenție Năsăud, când cinci bărbați au încercat să sustragă dintr-o mină aflată în conservare din localitatea Valea Vinului, peste 16 tone de fier vechi.

Leave a comment