24/09/2017

Bistriţenii continuă “lupta” pentru înfiinţarea unui skatepark în oraş! 55 de tineri au semnat până acum o petiţie online

Tinerii bistriţeni care iubesc aventura şi senzaţiile tari pe care le experimenează pe role sau skate-boarduri s-au plâns în nenumărate rânduri că nu au un loc unde să poată practica aceste sporturi.

Skatepark-ul din apropierea Sălii Polivalente din municipiu este deteriorat, iar echipamentele nici măcar nu sunt omologate. Loc de reabilitare ar fi din plin, dar nu are nici cine să se ocupe de acest aspect şi nu există nici fondurile necesare unei astfel de investiţii.

Parcul a fost amenajat în urmă cu aproximativ patru ani, iar de atunci investiţii majore nu au fost făcute. Tinerii ar vrea să aibă şi ei un spaţiu adecvat, aşa cum există în Cluj sau în alte judeţe din ţară.

Anul trecut, sătui să tot aştepte ajutorul autorităţilor locale s-au decis să ia singuri măsuri. Ei au organizat o campanie prin care oricine interesat de skatepark a putut să facă donaţii, iar din banii adunaţi s-a încercat reabilitarea parcului. Bani nu s-au adunat foarte mulţi, astfel că tinerii preferă să continue demersurile lor şi să ceară din nou sprijin autorităţilor locale.

Astfel, a fost redactată o petiţie prin care se cere sprijin Primăriei Bistriţa. Petiţia care a fost postată pe site-ul www.petitieonline.ro a fost semnată până acum de 55 de persoane, însă, lista rămâne deschisă, astfel că, toţi cei care vor să susţină această cauză o pot face în continuare.

Toţi cei care au votat sau care o vor vota, roagă Primăria municipiului Bistrita să construiască un skatepark în conformitate cu normele europene.

În petiţie se motivează că “multe orase din România au cel puţin un skatepark profesional sau de foarte bună calitate, Bucureştiul are chiar vreo trei. Bistrita nu are un asemenea skatepark, cel actual fiind mai degrabă periculos pentru copiii care îl folosesc din cauza elementelor vechi şi prost întreţinute. Să nu uităm că Bistriţa este unul din oraşele care a reuşit să dea premianţi în concursurile naţionale de skateboarding, Trial Bike şi bineînţeles în alte sporturi din categoria extrem, dar care nu se pot practica în skatepark. De asemenea, un skatepark va fi foarte bun pentru comunitate deoarece aceşti sportivi nu vor mai folosi străzile, locurile publice şi bunurile Primăriei ca elemente pe care să îşi desfăşoare activitatea!”.

În ceea ce priveşte planurile Primăriei Bistriţa pentru aceşti tineri, există un proiect care prevede reabilitarea parcului din zona Avram Iancu, parc în care ar urma să fie amenajat şi un asemenea loc de antrenamente pentru tinerii care iubesc skateboarding- ul sau alte sporturi din această categorie. Municipalitatea spune că în noul parc vor exista piste pentru role şi biciclete dar şi trambuline pentru cei care preferă skateboard-ul.

Sursa foto: www.gladwin.org

Comentarii

  1. Fobix_4bx spune:

    azi 21.04.2012 – 77 semnaturi – multumim