Șapte tineri bistrițeni au fost trimiși în judecată într-un dosar care are ca obiect traficul internațional de droguri

Pe rolul Tribunalului Bistrița-Năsăud a fost înregistrat zilele trecute un dosar care are ca obiect “traficul internațional de droguri”.

Astfel, dosarul cu numărul 1302/112/2012 a fost înregistrat la Secția Penală în data de 12 martie 2012.

Prin rechizitoriu, DIICOT ! Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud a dispus trimiterea în judecată a șapte inculpați, aceștia fiind suspectați de trafic și consum de droguri.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bistrița-Năsăud, Dana Ceuca, a declarat pentru Bistrița Online că „Inculpatul Hojdea Darius Adrian (arestat preventiv din 17.12.2011, cu propuneri de prelungire a arestului preventiv), din localitatea Șieu Măgheruș, în vârstă de 24 de ani,  a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunilor de introducere în țară, fără drept, a drogului de risc cannabis, trafic de droguri de risc, în formă continuată, deținere de droguri de risc, în vederea consumului propriu, fără drept și deținere fără autorizație a unei arme neletale“.

De asemenea, inculpatul Borgovan Cosmin Daniel, din municipiul Bistrița, în vârstă de 23 de ani, a fost trimis și el în judecată pentru comiterea infracțiunilor de scoaterea fără drept din țară de droguri de risc, în formă de tentativă, trafic de droguri de risc, în formă continuată și deținere de droguri de risc, în vederea consumului propriu, fără drept.

Ceilalți cinci inculpați din acest dosar, Pop Florin (din municipiul Bistrița, în vârstă de 31 de ani), Florin Marcel (din municipiul Bistrița, în vârstă de 30 de ani), Beșa Ilie Ioan (din municipiul Bistrița, în vârstă de 25 de ani), Condrea Iacob (din municipiul Bistrița, în vârstă de 21 de ani) și Chiș Rareș Liviu (din municipiul Bistrița, în vârstă de 26 de ani) au fost trimiși în judecată pentru comiterea infracțiunii de deținere de droguri de risc, în vederea consumului propriu, fără drept.

Dana Ceuca, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bistrița-Năsăud, a mai precizat că „din cuprinsul materialului probatoriu rezultă că infracțiunile au fost comise în  perioadele cuprinse între sfârșitului anului 2010 ! primăvara anului 2011, precum și în perioada noiembrie-decembrie 2011”.

Primul termen de judecată în acest dosar a fost stabilit pentru data de 11 aprilie 2012.

Leave a comment